изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:18 EEST
ОБЩИНА БАЛЧИК СЪС ЗАПОРИРАНИ СМЕТКИ ЗАРАДИ ДЕПОТО    
Новини Община Балчик е със запорирани сметки заради дълг към община Добрич, натрупан от такси за депониране на смет на депото в Стожер. Запорът е за 600 000 лева – главницата, а общата стойност на дълга е над 800 000 лева.


Парите се дължат на община Добрич, която е бенефициент и водеща община в проекта за депото. В Балчик има изградена претоварна станция, а община Балчик събира отпадъците от Шабла и Каварна. Боклукът от трите общини се събира в претоварната станция и оттам се извозва към Стожер. От своя страна, Каварна и Шабла дължат пари на Балчик също за смет, съответно 386 000 лв. и 42 000 лв. 
„Запорът ни е за 600 000 лева. Предложих на кмета на Добрич Йордан Йорданов разсрочено плащане за срок от пет месеца – тоест, да се издължим до края на месец май. Той отказа и поиска издължаване за три месеца. На всичкото отгоре, според запора, община Балчик трябва да преведе през януари 550 000 лева, което е невъзможно”, коментира кметът на Белия град Николай Ангелов и допълни, че в момента обжалват решението на съда.
Той бе категоричен, че срок за издължаване на тези пари няма и в момента никой не ги иска. Ангелов обвини колегата си Йорданов, че е прибегнал към репресивна мярка.
Всеки месец община Добрич изплаща от хазната си по около 150 хиляди лева вноски по санкцията, наложена по проекта за депото,  плюс дълга на Балчик. Задълженията на Балчик са от 2016 г. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди