изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:47 EEST
Северозападът поиска независимост и свой Пучдемон    
НовиниЖители на Видин, Враца и Монтана организират подписка за отделяне от България, съобщава NOVA. Те твърдят, че искат да се присъединят към Румъния. "Един от мотивите за инициативата е регионът да се спаси от корупцията в България. Би трябвало да не сме част от тази корупция”, аргументира се инициаторът на подписката Борис Каменов.




На въпрос дали трите града ще станат като Барселона, Каменов отговори, че на Северозапада му трябва „един човек като Пучдемон”.
„Северозападът сме известни с това, че сме борбени хора”, казва още той и припомни как населението на родния му регион е организирало Чипровското въстание срещу Османската империя, както и т.нар. Септемврийско въстание от 1923 година. Борис Каменов изтъкна, че хората от Северозапада винаги са се борили за „истинска демокрация”.

Като мотиви за стремежа към Румъния, Каменов посочи без колебание по-ефективната румънска съдебна система и борбата с корупцията.  „Тяхната съдебна система е много по-демократична и реформирана”, каза той.

Друг от „сепаратистите” заяви, че подкрепя инициативата, тъй като в Северозападна България няма работа. „Работим по Козлодуй, Пловдив и други градове, а тук няма нищо”, допълни той.

Инициаторът на движението за независимост добави, че едва след като регионът получи независимост, ще се обърне към Румъния с предложение за присъединяване към нея.

За момента предложението е само идея и не са предприети реални юридически действия. Може да се разглежда като начин за привличане на общественто внимание към проблемите на региона, които остават нерешени с години. https://www.vesti.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди