изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:39 EEST
25-годишен военен извади кръста от морето в Балчик /СНИМКИ + ВИДЕО/    
Новини 25-годишният Адриан Красимиров Костов извади кръста от морските води в град Балчик. Той е военен, работи в града. Скача за кръста на Богоявление за трети път и каза, че явно наистина числото три носи сполука. Той пожела на себе си и всички здраве и всяка нова година да е по-добра от предишната. Сподели още, че обича да влиза в студеното море зимно време и това е втората му баня от началото на годината. Водата днес беше около 9 градуса.

 /
Тази година 30 смелчаци си пробваха късмета да доплуват до дървения кръст, който свещеник хвърля в морските вълни по традиция на Йордановден, когато се отбелязва кръщението на Исус Христос. Според местните хора, досега не е имало толкова желаещи – стигали са най-много до 26 души в предишни години. Причината за наплива най-вероятно е необичайно топлото време, което изведе и доста публика на Морска гара Балчик.


Предимно младежи плуваха в студените води днес. Най-малкият бе Валентин Андреев на 15 години – ученик в IX клас в местното СУ „Христо Ботев“, трениращ лека атлетика – хвърляне на чук. Имаше обаче и ветерани. Най-опитният в скачането за кръста бе Ангел Димитров, на 58 години, който скача за 16-и път, като е вадил кръста поне 8 пъти. 50-годишният Мирослав Илиев сподели пък, че посвещава днешния си скок в студеното море на новородената си внучка Клара, която се появила на бял свят снощи.

Победителят в надпреварата за кръста в Балчик получи награда от Общината 200 лева, а всички участници – по 50 лева.

https://dariknews.bg

Вижте ВИДЕО 1

Вижте ВИДЕО 2

Вижте ВИДЕО 3

Видео с дрон: Светослав ПЕТКОВ

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди