изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:56 EET
СКРЪБНА ВЕСТ - ПОЧИНА СЪЗДАТЕЛЯТ НА "ФАМИЛИЯ ОХРИДСКИ" ДРАГОМИР КАПИТАНОВ    
Общество  Днес /09.01.2018 г./ след продължително боледуване ни напусна нашият приятел и колега Драгомир Капитанов.
        Г-н Драгомир Капитанов работи като учител в училище „Св. Климент Охридски“ гр. Добрич от 1981 година. Висшето си образование завършва в АМТИ гр. Пловдив през 1977 година. Способността му да събужда интереса на учениците към музиката е уникална – около него винаги можеш да видиш деца от различна възраст, с които той общува на достъпен за тях език и неусетно ги привлича да свирят на някакъв инструмент – кой на тамбура, кой на тромпет, кой на ударни инструменти… Създател на училищния духов оркестър, а в по-ново време, заедно със синовете си е в основата на възраждането на този оркестър.


 Признание и свидетелство за таланта и професионализма на г-н Капитанов са десетките негови ученици, които разнасят славата на училището и на града не само в България, но и по целия свят.
През 2011 година г-н Драгомир Капитанов е удостоен с  Наградата на Кмета на Община град Добрич за цялостна професионална дейност и доказан авторитет в музикалните среди на града.
Със своя весел нрав, неповторимо чувство за хумор и неподправеност, Драгомир Капитанов е душата на колектива, той е бащата на „Фамилия Охридски“.
Усмивката му помнят всички, защото тя сгряваше сърцата. Творческият му труд няма да бъде забравен, ще живее в неговите ученици.

    Драго, ти ще живееш в нас, докато има климентовци!

Поклонението ще се извърши на 10.01.2018 от 09:30ч. до 11:00ч. в Обреден дом „Харон“ – град Добрич.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди