изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:19 EEST
ПАУНИ В ПОЛИТИКАТА. КЪДЕ СМЕ НИЕ?    
Коментари Интересно нещо е природата. За жените се говори навсякъде, че са по-красивата част на човечеството. При пауните е обратно. При тях мъжкарят има божествено оперение. Така женските го забелязвали, после набелязвали и накрая го отбелязвали със секс и яйца. И родът продължавал.


Днес България официално поема председателството на Съвета на Европейския съюз. От няколко дни забелязвам как мъжкари в политиката перят опашка. Не ми е ясно обаче… Какво не ти е ясно, Дуков? Не ми е ясно тези опашки ще се ветреят ли, когато дойдат лидерите на Съюза, или ще се приберат скромно. Което пък би ми дало повод да се съмнявам тези мъжкари мъжкари ли са, или са хермафродити в политиката. Виж, ако бяха жени, по-бих повярвал, че ще имаме полза от 6-месечното председателство. Защото щяха да „отстрелят“ тук-там някой евролидер, да го забележат, да го набележат и да го отбележат с повече ползи за България. Било инвестиции. Било кохизионни фондове. Било евросигурност…  Все полза. По-точно казано, от хермафродити в политиката не очаквай да ти снесат златно яйце. Те знаят да си кълват, да си кълват и… И после, вместо златно яйце – хоп  тук, хоп там коришка след коришка… Казано интелигентно – аки на кокошка. И при пауните е същото.
Театърът ще бъде 6 месеца. След шест месеца ще разберем какво сме хранили с данъците ни – златни яйца или коришки.
Такъв е животът!
Лошо почнахме лидерството си, макар и някои пауни да ни убеждават, че по целия свят има убийства и протести. Убиха високопоставен данъчен служител. После заловиха самоубил се убиец, който разстреля шест души и едно куче. И тъкмо да се зарадваме и успокоим, гръмнаха смъртоносно и изявен бизнесмен с противоречиво /според упражняващите се коментатори и анализатори/ минало – от благодетел до проруски мафиот с афганистанска закваска. Капакът издрънча с освобождаването от затвора на двама свръх бандити, такива ни ги описваха дълго време с неоспорими аргументи, известните страшилища Емил Милев – Крокодила и Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския.
Днес за живота си вече треперят всички, които по някакъв начин са помагали на държавата да залови този или онзи убиец. Треперят, защото преди освобождаването на Крокодила /не на Мис Крокодил от Перник/ и на Йоско Костинбродския, беше заявено, че има огромна вероятност търновският бизнесмен Петър Христов да е поръчан от заловените с негова помощ килъри от затвора.
Иди, че помагай на полицията, когато след нея са наредени адвокати, прокурори, съдии и навярно още някои, които не знаем и за които нищо няма да узнаем. Поне, докато сме живи.
Такъв е животът!
Пауните не се страхували от протести. Това казаха тези дни по телевизиите ни… ред пауни. Няма как и да се страхуват, защото през разперените си пера те не могат и да видят реалната заплаха. Не за тях. А за държавата. Но и защо да се страхуват, когато паричките в сметките им дават широка възможност да отлетят всяка една минута някъде по-света, където ще им е топло и широко. „Пари, пари и пак пари“ е казал още Наполеон. Същият император Наполеон, за когото двама изявени учени-французи далеч назад в годините твърдят, че в жилите му тече и българска кръв. Ние – българите, още оттогава си знаеме, че парите стоят над държавността, над морала, над хубавите и сладострастни жени дори, защото да сте виждали банкерка, певица, плейметка, миска или синоптичка от българска телевизия да се залюбва с безпаричен мъж? Не, не сте и няма да видите! И хермафродит няма да видите! И баш политик няма да видите! И депутат няма да видите!...
Такъв е животът!
Пей си националния химн, българино, и се просълзявай от умиление, че шест месеца България ще председателства или председателствува Съвета на Европейския съюз! И не си купувай кокоши яйца от търговските вериги, защото яйцата вече поскъпват на Запад. И на нас няма да ни се размине. Но какво от това, когато чакаме политиците да ни снесат по време на европредседателството златно яйце. Поне за Великден.
Такъв е животът!
Животът на хората, животът и на пауните, и на фазаните, и на чучулигите… Един ден ги отстрелват. Било със сачми, с бранике, или с пенсии и статии в жълтите вестници и сайтове на т. нар. разследващи журналисти…
Наполеон още е казал: „Пари, пари, и пак пари!“... И носи българска кръв в себе си. Че каква друга ще е, македонска ли?
Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди