изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:13 EEST
БОРИСЛАВ САРАФОВ: НЯМА СЪМНЕНИЯ! РОСЕН АНГЕЛОВ Е ШЕСТОРНИЯТ УБИЕЦ ОТ НОВИ ИСКЪР    
Ред и сигурностНе успяхме да го изправим пред съда, защото той беше намерен мъртъв, заяви дирекотрът на Националното следствие


"През последните дни с нарастващ интерес чета становища на експерти. Колкото повече чета, коментарите повече ме забавляват". Това каза на пресконференция директорът на националното следствие Борислав Сарафов в относно шесторното убийство от Нови Искър.

„В нас не буди никакво съмнение кой е убиецът от Нови Искър. Той е Росен Ангелов. Не можахме да го изправим пред съда, защото беше намерен мъртъв“, посочи той.

От думите му стана ясно, че Росен Ангелов се е самоубил на 5 януари, петък. Той си е направил саморъчен заглушител.

„За да подпомогнем вас за коректна информация на обществото, за да сложим коректно всички факта на масата и коректно да бъдат представени тези два случая, каза шефът на следствието Борислав Сарафов.

„Ще отговоря и на конспирациите, поставени в медиите, за които се смята, че няма отговор. Ще бъдем максимално изчерпателни и няма да скрием никакви доказателства, стига да не са следствена тайна или попадат в категорията 18+, обеща Сарафов.

„В нас не буди никакво съмнение кой е извършителят на шесторното убийство. Същият бе със задочно обвинение, но не успяхме да го изправим пред съда, тъй като бе намерен мъртъв. Дали той се е самоубил или е самоубит? Окръжният прокурор Наталия Николова, която лично е била на мястото, ще ви отговори и ще ви прочете извадки от експертизи“, каза още следовател № 1.

Ето какво съобщи още Борислав Сарафов:

„През цялото време, докато течеше разследването, аз самият съм поддържал двустранна динамична връзка с шефката на НИКК Добринка Маркова, с която сме обсъждали както представените за изследване обекти, така и заключенията по експертизите на Националния институт по криминалистика и криминология.

Едно и също оръжие е умъртвило и Кети Кюхова, и останалите петима, и Росен Ангелов. По ръцете му са открити натривки от барутни частици, същите ги има и на проектила, изваден от неговото тяло. В репортажите видях, че сте разпитали един от нашите свидетели. На това местопроизшествие в един гараж са иззети дрехи, които е доказано, че са на Росен Ангелов, а по тях има кръв на Кети и на Неделчо. Не мисля, че тези доказателства са малко. В моята доста голяма практика съм имал малко дела, по които доказателствата са били толкова много и непротиворечиви. За нас несъмнено извършителят на убийствата е Росен Ангелов.

Шефът на следствието съобщи, че от заключението на съдебно-медицинската експертиза става ясно, че смъртта му се дължи на огнестрелно нараняване, причинено с един изстрел. „При аутопсията е установена рана в слепоочието, каза прокурор Николова. „Смъртта му е от края на трето, четвърто денонощие т.е. самоубийството му е станало на 5 януари, петък, уточни Борислав Сарафов. Ползвал е бисквитка интернет, на таблета си е гледал изключително гнусно детско порно, посочи той.

Борислав Сарафов отговори точко по точка на обвиненията в социалните мрежи, които опровергават категорично твърденият на МВР и прокуратурата.

„Няма охлузвания и наранявания, които да говорят за наличие на каквато и да било борба. По долните крайници има нараняване с давност 10-15 дни. Категорично искам да ви запозная с другите изследвания. В тялото няма алкохол, няма морфин, кокаин, метамфетамин, барбитурати и метадон, никакви лекарства, никакви упойващи вещества“, каза още окръжният прокурор Наталия Николова. У него са намерени таблет, телефон.

Как се е самоубил Росен Ангелов

Съдебно-медицинската експертиза показва дали е възможно едно лице да се е самоубило съгласно позицията на трупа, оръжието, ръката, барутните частици. Те отговарят на същите барутни частици, които са по проектила, изваден от неговата глава. На база на комплексен анализ ние можем с голяма степен на вероятност да твърдим, че става въпрос за самоубийство. Тялото му е в спокойно положение, гледал съм снимки. Това е човек, който е легнал и се е самоубил. Пистолетът имаше саморъчно направен заглушител от автомобилен маслен филтър, направен по схема, видяна от интернет. В сайта е влязъл през телефона си. Следи от такъв филтър има в гаража, където е живял, посочи Сарафов.

Мотивът за убийството е емоционален и финансов

Ще ви кажа нещо, което не е казано на предишния брифинг. Ние не знаехме какви биха могли тогава да бъдат неговите действия. Мотивът за убийствата е смесен - емоционален, че е отхвърлен любовник, и финансов. Кети се е занимавала с почистване на домове на заможни хора. Някои от тези домове Росен Ангелов е искал да ограби. Искал е от Кети да му предостави достъп с ключ и код за алармената система до домовете. Това е била причината за разрива. Тогава Кети е разбрала, че любовта му не е била съвсем безскористна и сърдечна. Това всъщност е била една от истинските причини той да я затрие от лицето на земята. За връзката й са знаели всички роднини, това е била причината да затрие всички, които са знаели за това, разказа Борислав Сарафов.

ДНК-анализът е неопровержимо доказателство

Заинтересовани са тези хора от разкриването на убийството й. Това са хората, които той е сметнал, че трябва да заличи, допълни следовател № 1. ДНК-анализът е неопровержимо доказателство, че някой е автор на едно престъпление. Още през август 2007 г. Росен Ангелов има полицейска регистрация и от него е взет както дактилоскопен материал, така и ДНК материал. Веднага след заключението по ДНК анализа нямахме съмнение, че става дума за Росен Ангелов. ДНК-материал от него има в базата данни на НИКК, допълни шефът на Националното следствие. По думите му ДНК-анализът е извършен бързо, тъй като това е било приоритетна задача. Не е много далеч от действителността това, което гледаме от сериали по телевизията, посочи той.

http://epicenter.bg

 


Сходни връзки

БОРИСЛАВ САРАФОВ: НЯМА СЪМНЕНИЯ! РОСЕН АНГЕЛОВ Е ШЕСТОРНИЯТ УБИЕЦ ОТ НОВИ ИСКЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди