изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:12 EEST
Президентът Радев с неочакван коментар за касапина от Нови Искър! Главнокомандващият обърна гръб на...    
Новини Румен Радев се дистанцира от ратификацията на Истанбулската конвенция. Той отсече, че е безотговорно да бързаме да поемаме международни ангажименти без да сме наясно какво точно пише в даден документ и без сериозен дебат в обществото. И напомни, че има закони и МВР, които най-напред трябва да се борят с насилието срещу жени и деца.

"За мен първо е нужно един изчерпващ дебат по темата", каза за конвенцията Румен Радев в отговор на въпрос на Канал 3 за това дали трябва да бързамме да я ратифицираме. "Виждате, че случаят в Нови Искър показа имаме един педофил с ефективна присъда. И в момента имаме закони срещу това, но човек като него може да вилнее в продължение на години при пълното безразличие на местна власт, на държавни институции и на обществото. Това е много сериозно", коментира Радев с припомнянето, че и в момента имаме закони, които защитават и правата на жените и децата, и срещу домашното насилие. БЛИЦ припомня, че малко по-рано днес от МВР дадоха извънреден брифинг за касапицата от Нови Искър. Там разследващите разбиха пух и прах всички конспирации и съмнения, свързани с вината на Росен Ангелов. "Но не можем да ги приложим явно както трябва. А бързаме да поемаме международни ангажименти без да знаем точно за какво става въпрос и без да сме провели един задълбочен дебат. Това е безотговорно! ", категоричен беше Радев. "Борбата с насилието срещу жени и деца трябва да се води от полицията тук и сега, ха ние трябва да знаем какво се подписва и какво се ратифицира, а не постфактум да установяваме какво сме приели. БЛИЦ припомня, че президентът изрази и остър коментар малко по-рано днес. Повод за това бе отхвърлянето на ветото върху Антикорупционния закон от Правна комисия.

https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди