изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:55 EET
ЗИМАТА НЕ БИ СЛЕДВАЛО ДА НИ ИЗНЕНАДА    
Новини Не би следвало зимата да ни изненада и се надявам тази година това наистина да е така, каза заместник областният управител Красимир Николов. Той припомни, че в началото на сезона бе проведено заседание на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия. В началото на месец ноември 2017 г. комисия, сформирана със заповед на Областния управител, извърши проверка на техниката на фирмите, сключили договор за поддръжка на общинската и републиканска пътна мрежа.

 За констатираните нередности, като липса на винетки и машини, които не са минали годишен технически преглед, бяха издадени предписания за отстраняването им. Днес вече можем да заявим, че всички забележки са отстранени и областта и пряко ангажираните към осигуряване на нормалното протичане на живота на хората са в готовност за усложнена метеорологична обстановка, каквато се прогнозира от синоптиците, коментира още Николов.
    В областта има общо над 120 машини, които ще обслужват общинските и републиканска пътни мрежи. Във всяка община има по един роторен снегорин, както и множество грейдери, пясъкоразпръсквачи и друга техника.
    Директорът на Областно пътно управление Георги Стратиев увери, че техниката, която трябва да обслужва републиканската пътна мрежа е разположена по опорните пунктове. Фирмите имат материали за обработка, дават се дежурства. От Областно пътно управление информират също, че при нужда ще се извършва обработка на пътните настилки, за да няма заледени участъци, дори и при малък снеговалеж.
    Всяка една от машините, които са ангажирани със зимното поддържане на пътната мрежа в областта, разполага с GPS система и при усложняване на обстановката, ще бъде завишен и контролът от страна на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия, за да не се стига до тежки ситуации и блокиране на населени места и хора.  При нужда в усложнена зимна обстановка готовност за съдействие и помощ пред областния управител Красимир Кирилов и заместника му Красимир Николов заяви командирът на военното формирование в Шабла майор Цонко Цонков. Вярвам и се надявам, да се справим със зимата, ако няма екстремални условия, каза Красимир Николов. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди