изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:36 EEST
РУСКИ ЛОВЕЦ ОТСТРЕЛЯ 550-КИЛОГРАМОВ ГЛИГАН    
Лов и риболов Високото 2 метра животно е претърпяло генетично изменение, размерите му са ненормални, твърди експерт

   
Схватка с глиган-гигант едва не е завършила трагично за ловец от Челябинск, съобщава руската телевизия НВТ, цитирана от Блиц. Да се скриеш от такова животно е невъзможно. Според експерти двуметровият звяр, който тежи над половин тон, е в състояние да настигне жертвата си буквално за секунди, след като е ранен и раздразнен. В същото време учени бият тревога и са се заели да изучат причините животното да достигне подобни размери, за да предотвратят размножението на такива мутанти. Няколко уралски изследователски института са се свързали с ловеца Пьотър Максимов с молба да им предаде стомаха и копитата на звяра, за да проведат експертиза.
За самия лов мъжът се спомня, че до вечерта изобщо не му вървяло. Изведнъж в сумрака забелязал как в страни от него се движи огромен звяр. Първият изстрел повалил животното, а вторият попаднал в артерията на шията му. „Знаем, че след изстрел глиганът винаги тръгва в посоката, от която е дошъл куршумът. Той обаче падна. Знаехме, че е голямо животно, но не се уплашихме. Наясно сме, че ранените животни може да нападат и хора, но изчакахме. Адреналинът ни бе хвръкнал”, разказва ловецът.
Когато разгледали улова от близо, мъжете от групата не могли да повярват на очите си. Глиганът тежал над 550 килограма и бил висок близо два метра от холката до копитата. Учените са уверени, че това не е просто уникален екземпляр, а по-скоро става въпрос за генетична аномалия. „Определено в случая става въпрос за някаква генетична мутация, болестно отклонение от нормите”, уверен е експертът зоолог Владимир Кревер.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди