изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:17 EEST
СТУДЪТ НЕ СПРЯ ВОДНИЯ ПРОТЕСТ НА ДОБРИЧ. И КМЕТЪТ ЙОРДАН ЙОРДАНОВ ПОДКРЕПИ СЪГРАЖДАНИТЕ СИ    
Новини Въпреки, че термометърът показваше минус 3 градуса около 11 часа, стотици добричлии се събраха днес пред сградата на Областна администрация - на протест срещу новото увеличение на водата и некачествената услуга, която ВиК предлага. Протестиращите поискаха оставката на изпълнителния директор на водното дружество инж. Тодор Гикински, както и на целия борд на директорите. Сред гражданите бяха и кметът Йордан Йорданов, и зам. кметът Боян Коларов.

„Подкрепям моите съграждани. Още преди три месеца, на 1 ноември, апелирах към държавата да обърне внимание на собственото си държавно дружество – ВиК. На среща с министъра обясних лошото състояние на дружеството, състоянието на улиците след безраборното копаене от тяхна страна”, заяви кметът.



„Протестираме срещу увеличението на водата с 32 стотинки на кубик. Протестираме срещу общите водомери. Аз, като редовен платец към ВиК, не съм съгласна, че за 11 кубика консумирана вода, трябва да плащам още 7 кубика обща вода, която идва от недобросъвестни съседи. Протестираме срещу лошото качество на водата, защото не е тайна, че водата в Добрич е негодна за пиене. Протестираме срещу честите аварии и разкопаните улици. Протестираме срещу безводието в Добрич”, заяви Виолета Якова, един от инициаторите на протеста.



„Имам три деца и искам те да са здрави!” Спират ни водата по три пъти в седмицата за по цял ден, дори сега налягането е ниско.” „Нямаме вода от три дни. Това на нищо не прилича. Имам бебе на 3 месеца, как да го опазя от епидемия.” „Живея на седмия етаж. Налягането е толкова слабо, че водата едва тече. Не можем да се изкъпем като хората, за пускане на пералня и дума не може да става.” Така добричлии изразиха недоволството си от услугата, която получават от ВиК и за която плащат една от най-скъпите цени в страната ни.



„Лъжа е, че увеличението на водата ни е само с 4 стотинки. Цената на водата сега е 2.96 лева с ДДС, а обявеното увеличение е за 3.28 лева, което прави увеличение от 32 стотинки, каза Майя Сапожникова, също част от Инициативния комитет за протеста.
С плакати “С цената на водата ни вадите душата“, “ Мръсни или жадни? Трябва ли да избираме….“, “И една стотинка е много“,  „Урок по математика 2.96  плюс 4 не е равно на 3.28“ и др., протестиращите преминаха през пешеходната зона на Добрич.
Писмо с искания от пет точки ще бъде изпратено до МРРБ, КЕВР, Омбудсмана на Република България, Областния управител на Добрич, Община Добрич, Управителя на ВиК – Добрич. НДТ





 


Сходни връзки

СТУДЪТ НЕ СПРЯ ВОДНИЯ ПРОТЕСТ НА ДОБРИЧ. И КМЕТЪТ ЙОРДАН ЙОРДАНОВ ПОДКРЕПИ СЪГРАЖДАНИТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди