изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:31 EEST
„АЛА В ПРИКАЗКИТЕ ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО”    
Култура През тази седмица сектор Работа с деца на Регионална библиотека „Дора Габе” предлага на своите читатели витрина под надслов „Ала в приказките всичко е възможно…”, посветена на 390-годишнината от рождението на майстора на приказките Шарл Перо.


Посетителите могат да разгледат богато илюстровани издания на едни от най-харесваните и обичани приказки, с които са израснали милиони деца: „Котаракът в чизми”, „Червената шапчица”, „Пепеляшка”, „Магарешката кожа”, „Спящата красавица”, „Малечко Палечко” и др., както и издания на руски, английски и френски език.
Превеждан в цял свят, чудният разказвач повежда малките читатели из невероятния свят на вълшебното, красивото и тайнственото. Там, където доброто винаги побеждава злото и винаги надежда има, а поучителният завършек е това, което ги прави безценни.
„Тази приказка е може би невероятна, но додето на света има малки деца и майки, и баби с добри сърца, за четене и слушане ще е приятна…” (Магарешката кожа)


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди