изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:06 EEST
ДОБРИ ХОРА НАСТАНИХА КУЧЕШКО СЕМЕЙСТВО В НОВ ДОМ    
Общество От вчера четири кученца и майка им имат нов дом. Дължат го на все още живото Добро. Историята е прозаична и делнична. Родили се под решетките на дом-паметник „Йордан Йовков“. Но имали късмета да попаднат на добра жена – Вили, която не само се грижела за тях, но и се обърнала към приюта за животни с молба да ги гледат, докато са съвсем мънички. Хората си свършили работата, отгледали кученцата, ваксинирали ги, обезпаразитили ги, кастрирали майка им и ги върнали в квартала.

Където от всеки прилежащ жилищен блок имало поне по един човек, който ежедневно ги наглежда и ги храни.  Само че мъниците започнали да щъкат насам-натам,  започнали да цапат и въобще започнали да създават проблеми. И се наложило да им се търси дом. Тук Доброто срещнало още Добро. Дима и Любо, които имали собственоръчно направена, неизползвана къщичка, я дарили за четириногото семейство. И тъй като е масивна и тежка, се прибавило още Добро – няколко жени я грабнали и с мъжка сила я преместили и монтирали на хубаво място – около дом-паметник „Йордан Йовков“.



Сега кученцата са „новодомци“ и могат на топло да посрещнат зимата, която все пак дойде. Остава притеснението – дали няма да пречат на някого другиго. Организаторките на добрата инициатива не само се надяват, че всичко ще се нареди, но и припомнят хуманното и цивилизовано решение в град Петрич, където самата община направила къщички за бездомничетата и ги поставила на подходящи места. А добри хора хранят животинките.



И понеже вярваме, че Доброто наистина не умира, а се предава от човек на човек, ние от НДТ се надяваме, че инициативата на прекрасните жени, която онагледяваме с тези мили снимки, ще стане „заразна“. Дай боже, повече четирикраки наши „съграждани“ да получат грижа и топъл дом в тези студени времена. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди