изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:11 EEST
СИЛЕН ВЯТЪР, ПАДНАЛИ ДЪРВЕТА, ЗАТВОРЕНИ ПЪТИЩА И ПРЕКЪСНАТО ЕЛЕКТРИЧЕСТВО /СНИМКИ/    
Новини Зимата вчера реши да встъпи в правата си и да заснежи Добруджа. И макар красотата на едрите бели снежинки, които трупаха красиви преспи, да е радост за децата, тя отново създаде проблеми. От сутринта ситуацията на територията на областта се менеше динамично. Затворен за движение бе временно пътят  Варна - Добрич - поради снеговалеж, силен вятър и изтегляне на аварирали тежкотоварни автомобили на територията на Областно пътно управление Варна.

Затворен за движение до късния след обяд бе и пътят Добрич - Генерал Тошево – Кардам. Около 90 населени места в областта останаха в сутрешните часове без електрозахранване, като най-много села без ток бяха в община Добричка – около 50. Електрозахранване нямаше в 21 села в община Генерал Тошево, 8 – в община Крушари, 5 – в община Каварна. Имаше села без ток и в общините Балчик и Шабла.
Нарушено бе водоподаването в цялата област, тъй като нямаше електрозахранване на помпените станции в областта.
32 машини работиха вчера по всички направления в област Добрич, за да бъдат пътищата  проходими при зимни условия.
Около 12.30 ч. от ОД на МВР съобщиха, че по пътя Добрич – Албена, около с. Славеево, има навята 2 м пряспа и има закъсали линейка с болен за хемодиализа и 10 автомобила. По пътя за Ген. Тошево имаше закъсал автобус, който бе препречил платното и движението бе спряно.
От Областно пътно управление апелираха водачите да се движат със съобразена със зимните условия скорост. От ОД на МВР съобщиха за едно пътно-транспортно произшествие с материални щети. Служители на Пожарна безопасност и защита на населението се отзоваха на два сигнала за пожар без материални загуби /запалени са били комини/ и на девет повиквания за оказване на техническа помощ при отстраняване на паднали дървета на територията на областта. Пожарникари  евакуираха и закъсали коли до Безводица.
В късния следобяд екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължаваха да работят за възстановяване на електрозахранването на всички населени места, но все още без ток в областта бяха 52 селища. В община Добричка остана затруднено движението от третокласна и четвъртокласна мрежа, а работата по почистването продължи. Без вода остана село Врачанци, без електрозахранване - 15 села, а с частично електрозахранване - 11. Пет села в община Балчик посрещнаха нощта без електрозахранване, едно без вода. В община Каварна имаше 10 села без електрозахранване.
Труднопроходими останаха пътищата на територията на община Генерал Тошево, 30 села останаха без ток, 20 - без водоснабдяване. Населени места без ток и вода останаха снощи и в общините Шабла и Крушари.
    До касно снощи областният управител, заедно с част от Оперативния щаб, работиха по нормализиране на пътната обстановка в областта и координираха дейностите по почистване на пътните артерии, където има образувани снегонавявания.





 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди