изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:53 EEST
Разкрита е най-голямата космическа измама през последните години    
По света Военният експерт Колин Кларк се обърнал към холандския учен Марко Лангбрук, считан в Америка за професионален капацитет по спътници, с молба да отговори какво всъщност е станало по време на последния старт на Falcon 9 и що за „звяр” е космическият апарат Zuma. Поводът са слухове в САЩ, че свръхсекретният спътник, признат за загубен, реално е „жив и здрав”.

Световните медии съобщиха, че на 8 януари ракета Falcon 9, стартирала на нос Канаверал, отработила стартовия цикъл нормално, но спътникът Zuma като че ли не можал да се отдели от втората степен и затова трябва да се счита за загубен. Става дума за секретната мисия „1390” на корпорацията Northrop Grumman, чийто възложител е не назована американска правителствена агенция. Лангбрук отговорил в блога SatTrackCam категорично, че несполуката с Falcon 9 е измислена. Той дори поместил снимка на пилот на Boeing 747−400, направена над Африка, на която се вижда загадъчна синя спирала високо в небето. Съгласувайки снимката с полета на ракетата-носител на Zuma, е направен извод, че Falcon 9 преди да влезе в атмосферата, е изхвърлила излишното гориво. Това обаче говори, че втората степен е достигнала орбитата и е доставила там „товара” си. Открито е и писмено потвърждение в Центъра за космически операции към Департамента на САЩ, следящ изкуствените обекти в Космоса. Всички институции и организации в САЩ, имащи отношение към Космоса, пазят плътно мълчание. Още повече, че се промъкнаха информации за колосален проект на стойност милиарди долара. Всъщност за съществуването на Zuma стана известно едва на 13 октомври 2017 г., когато корпорацията Spacex подаде документи за неговия старт във Федералната комисия по свръзки в САЩ. Известно е още, че Northrop Grumman сключи странен договор с компанията на Spaceх на Илон Маск още през 2015 г. за извеждане на орбита на неизвестен апарат, при това без дата на старта. Непосредствено преди старта стана ясно, че свръхсекретният спътник трябва да лети по същата ниска орбита, както и безпилотната совалка Boeing X-37B на височина 136 км, което говори за взаимно свързани стартове. В добавка Националното управление за военнокосмическото разузнаване на САЩ се дистанцира от Zuma. Милиардната стойност на проекта говори, че не става дума за обикновен шпионски спътник или за ударен космически изтребител. На ниски орбити обикновено летят разузнавателни спътници. Холандският експерт Марко Лангбрук предполага, че Zuma е свръхсекретен радиолокационен спътник, който е способен да обхване цялата повърхност на Земята с изключение на полюсите. Антарктида не представлява интерес за Пентагона, а Арктика е широко обхваната от американски наземни и въздушни радиолокатори. Сведения за това, че САЩ работят над нова система за глобално позициониране, не свързана с GPS, отдавна се промъкват в медиите. Дори периодично се появяват любопитни публикации за странни истории, когато универсални спътникови трекери (приемопредаватели) за кратко време ловили сигнали на неизвестни навигационни системи.

https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди