изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:13 EEST
Войната пламна! Ердоган обяви началото на сухопътната операция в Сирия    
По света Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че турската армия фактически е започнала сухопътната операция в сирийския регион Афрен, съобщават турските медии. Мястото на следващата операция ще стане друг сирийски регион - Манбиндж, добави турският президент, цитиран от Hurriyet и Anadolu.

По-рано Ердоган многократно заяви, че Африн трябва да бъде освободен от силите за самоотбрана на сирийските кюрди (YPG), които Турция счита за терористична организация, свързана със забранената Кюрдска работническа партия. Миналата седмица Ердоган обеща, че турските войски ще "откъснат главите на YPG", ако не се предадат. През последните дни Турция приведе войските си на границата в състояние на повишена бойна готовност и многократно обстреля позиции на YPG на сирийска територия. Имаше информации, че при първия удар по позициите на кюрдите трябва да бъдат унищожени 149 ключови цели. Освен това беше съобщено, че Анкара провежда консултации с Москва и Вашингтон за операцията в Африка. Вчера медии в Москва информираха, че руските военни съветници са се изтеглили от региона Африн, което било сигнал, че началото на турската сухопътна операция е много близо.
******************
Подкрепяни от Анкара бунтовници навлязоха в контролирания от сирийски кюрди град Африн в Сирия, съобщиха турски медии. В същото време турски бойни самолети бомбардират позиции на кюрдските милиции в града. По-рано днес президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви, че армията на страната е започнала сухопътна операция в Сирия срещу сирийските кюрди в Африн и Манбидж, тъй като са възприемани като част от Кюрдската работническа партия. Същевременно турската армия потвърди, че e започнала нова операция в Сирия, наречена "Маслинено клонче". Операцията е за прочистване на Африн от терористични групи, добави армията. "Ал Масдар" съобщава, че турски военен конвой е пресякъл границата със Сирия. Конвоят е от танкове и други бойни машини.



Междувременно турски медии съобщиха, че изтребители от турските военновъздушни сили са започнали да нанасят удари срещу позиции на сирийските кюрдски "Сили за защита на народа" (СЗН) и "Партия на демократичния съюз" (ПДС) в района на Африн.
https://www.blitz.bg

Войната пламна! Ердоган обяви началото на сухопътната операция в Сирия

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/goreshtite-novini/voynata-plamna-erdogan-obyavi-nachaloto-na-sukhoptnata-operatsiya-v-siriya_news572865.html
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди