изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:02 EEST
Ердоган обяви, че кюрдите бягат от Африн и предупреди САЩ да не се опитват да...    
По света Операцията на Турция в Африн срещу въоръжените групи на кюрдите ще приключи много бързо, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от осведомителните агенции. "Терористите бягат от Африн, а ние ще ги гоним. Нашите самолети ги бомбардират, вече започна и сухопътната операция, която ние провеждаме, за да защитим границите си. Нека Аллах да помага на нашите войници", заяви Ердоган на женски конгрес в Бурса, излъчван директно по NTV.

Той също така осъди изявлението на прокюрдската Партия на демокрацията на народите в Турция, която призовава хората да излязат по улиците и да протестират срещу операцията в Африн. "Няма да излезете по улиците, нашите сили за сигурност ще ви спрат", добави турският лидер. Ердоган предупреди и САЩ да не се опитват да се месят в конфликта. "Не посягайте на нашите граници, не ни провокирайте, защото ще ни свърши търпението. Това го казвах и преди на уважаемия експрезидент Обама, но за съжаление не получих отговор. "Ние говорихме: "Ще дойдем неочаквано през нощта". Чакахме, чакахме и сега ударихме. Тези, които казват, че зад тях стоят САЩ, няма да се справят с турския народ. Това е наша народна борба", заяви още Ердоган в Бурса. Същевременно кюрдски командири твърдят, че турските войски не са успели да навлязат в града заради ожесточената съпротива на силите за самоотбрана. Турските медии обаче съобщиха, че военните са влезли в Африн на дълбочина пет километра. Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви от своя страна във връзка с операцията, че Анкара поддържа контакти с Москва и чрез нея с Дамаск. Йълдъръм добави, че "Русия не е имала възражения". Премиерът също така подчерта, че всеки, който подкрепя кюрдските отряди ще бъде цел на атаките на турската армия. Сирийското правителство обаче нарече действията на Турция намеса в суверенитета на страната. Вчера следобед генералният щаб на Турция обяви началото на операцията "Маслинова клонка" срещу кюрдските военни формирования в сирийската провинция Африн.
https://www.blitz.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.49 секунди