изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:05 EEST
ЧЕТВЪРТОКЛАСНИК ОТ У-ЩЕ „СЛАВЕЙКОВ” ПОЛУЧИ ПОДАРЪК ОТ УНГАРСКИЯ ПОСЛАНИК    
Новини Четвъртокласникът в СУ „П.Р.Славейков”, Александър Ташев, получи специален поздрав и подарък от посланика на Унгария у нас, Н.пр. г-жа Текла Харангозо. Повод за приятната изненада е изпратена от кмета Йордан Йорданов Коледна картичка, чийто автор е Алекс, един от участниците от конкурса, организиран от Община Добрич. В поздрава си до момчето, посланикът пише следното:

„Скъпи Александър! Бих искала да ти благодаря за изработената от теб Коледна картичка, която кметът господин Йордан Йорданов изпрати на мен. Пожелавам ти много щастие, изпълнени с радост ученически години. Пожелавам ти също така да откриеш интересните за теб предмети в училище, така че учението да бъде удоволствие за теб. Позволи ми, в отговор на твоята изненада, и аз да те изненадам с някои помощни средства за бъдещите ти творения.Пожелавам на теб и твоето семейство много щастие и честита Нова година!”



Посланик Харангозо поздравява и директора на училището, Георги Георгиев.
„Уважаеми господин Георгиев! По случай Коледните празници, кметът, господин Йордан Йорданов, ми изпрати поздравителна картичка, изготвена от Вашия ученик от Ivв клас Александър Ташев. Умилителната картичка, изготвена от детските ръце, ме направи много щастлива. Наистина е радостно, че във Вашето учебно заведение децата имат възможност да развиват своите умения, да творят свободно и да се изявяват по този начин. Бих искала да благодаря на Александър за тази изненада и Ви моля да му предадете приложения тук малък пакет. Желая Ви още успехи занапред, щастливи часове, дни и години, прекарани сред децата.
С поздрав: Текла Харангозо”



По време на награждаването на победителите в общинския конкурс за изработване на Коледни картички, кметът Йордан Йорданов обяви, че всички 313 детски картички ще бъдат изпратени с поздрав за Коледните празници на министри, институции, партньори и приятели на Община Добрич, като по този начин творчеството на добричките деца ще стигне до повече хора. Една от картичките е получила Н.пр. г-жа Текла Харангозо.
Зам.-директорът Анна Иванова връчи на Алекс подаръците на унгарския посланик пред съучениците му. „Много съм развълнуван и съм приятно изненадан. Не очаквах подобен жест, но се радвам, че точно моята картичка е изпратена на г-жа Текла Харангозо”, заяви щастливият Алекс.
НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди