изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:38 EET
Българка замина на гурбет в Италия, но забременя и попадна в лапите на мафиоти от Чериньола! (СНИМКА)    
Европейски съюз Карабинери спасиха наша робиня в Италия. 35-годишната плевенчанка Марина Маркова се измъкна на косъм от лапите на търговци на бебета в град Чериньола. „Живеехме в колиба, работех бременна на поле за аспержи по 15 часа на ден. Мислех, че ще си умра като куче“, разказва тя за кошмара, в който е живяла в продължение на 5 месеца, цитирана от „Телеграф“.

През февруари миналата година нейна позната я убеждава, че ще печели по 10 евро на час във ферма за броколи. На пръв поглед офертата изглеждала идеална. Работодателите предлагали трудов договор, добре обзаведени къщички с пералня и телевизор. „Всъщност ни закараха в пустошта. Домът ни се оказа колиба с изгнили дюшеци. Пълна мизерия“, разказва Марина. Работата също се оказва лъжа. „Казаха ни, че в момента няма зеленчуци, че няма работа за нас. Спестяванията ни свършиха и се принудихме да дърпаме пръчките на лозята за жълти стотинки“, спомня си Марина. Накрая се отваря възможност на нива с аспержи за 5 евро на час. Докато превива гръб на полето, Марина разбира, че е бременна от своя приятел, който същи е с нея в Италия. Българката има две деца от предишния си мъж. Новината я шокира, защото заради проблем с матката лекарите са я предупредили, че трудно ще забременее и вероятно няма да може да износи бебето. Именно затова решава да сподели с иралианските си хазяи за бременността си. Нужен ѝ е лекар. Когато разбират, че чака дете, отношението им се променя. Ходехме да си пазаруваме в града само с тяхно одобрение“, разказва Марина. Бараката и нивата стават нейният живот. [null] Най-страшното идва, когато на приятеля ѝ му се налага да се завърне в България.



Италианецът Лиси, който е собственик на имота, където е настанена, заедно с негов приятел отиват при нея в бараката. „Знаеш ли колко семейства в Италия си нямат дете? Биха дали между 150 000 и 300 000 евро за бебето ти. Ще си уредиш живота“, убеждават я те. Българката отказала, но започнала да живее в страх. Не спирала да мисли как да се измъкне от капана. С помощта на фондация направила връзка с друга българка, която от години живее в Италия и работи за карабинерите (б.р. - ит. Жандармерия). От въоръжената служба действали светкавично. Организирали акция за спасяването на Марина. Извели я от колибата, след което прекарала три дни в жандармерията. Нощувала там, давала показания. Накрая дошла щастливата развръзка. Бременна в шестия месец, Марина била върната с автобус в България. Сега с нейния приятел Красимир се радват на своето момиченце. Срещу Лиси и аверите му се води дело.

https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди