изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:46 EEST
ИЗСЛЕДВАТ МЪРТВИ ВРАНИ ЗА ПТИЧИ ГРИП; ПРАВЯТ БИЗНЕС ЗОНА ОТ БИВШИ КАЗАРМИ    
НовиниМъртви врани са били намерени вчера в градския парк "Свети Георги" в Добрич, съобщи директорът на РВМС д-р Калинков.  Още вчера те са изпратени за изследване за евентуална зараза с птичи грип в лаборатория във Варна. Очаква се резултатите да пристигнат най-късно днес вечерта.

През последните месеци не е имало масов мор на птици в областта. Имало е единични случаи, но те не са установили птичи грип, обясни д-р Калинков. Последният е бил за намерен мъртъв лебед. Установило се, че той е изостанал от ятото и е загинал.

**************************
Бившите казарми в Добрич ще бъдат преустроени като бизнес зона, съобщи вчера кметът Детелина Николова. Теренът от 424 декара с постройките върху него бе предоставен от Министерството на отбраната на общината в Добрич след закриване на военните поделения в града.

По проект, финансиран от програма ФАР, е разработен подробен устройствен план от определения подизпълнител "Евроконсултантс България" АД. Той е бил завършен до 18 януари. До 14 февруари другият подизпълнител - "АВС04" ЕООД, трябва  да е готов до предпроектно  проучване за бъдещето на терена. Вече е ясно, че той ще бъде използван за обособяване на бизнесзона на Добрич с няколко квартала. Там бъдещите инвеститори ще могат да построят заводи. Предвижда се да се запазят само част от съществуващите сгради. Това са складове, на които ще бъде даден траен статут, обясни зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. Другото застрояване ще е ново. Предвидени са парцели за производство и за съпътстващи дейности като обществено обслужване. Общината в Добрич има виждане там да се изгради бизнесзона за развитие на бизнесуслуги и производствени мощности, съчетани с високотехнологични производства.
НДТ – 23 януари 2008 г.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди