изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:44 EEST
ОСЪДИТЕЛНИ ПРИСЪДИ И ГЛОБИ ПО 200 ЛЕВА ЗА 9 НЕЛЕГАЛНИ БЕЖАНЦИ СЛЕД ОДОБРЕНИ СПОРАЗУМЕНИЯ ОТ РАЙОННИЯ СЪД В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
Ред и сигурностРайонният съд в Генерал Тошево е одобрил вчера  споразуменията на Районната прокуратура със задържаните 9 нелегални бежанци, преминали незаконно в Румъния през землището на село Росица в края на миналата година. Чуждите граждани, които са от Сирия и Ирак, сред които има и две жени, са осъдени на 8 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоби по 200 лева. Съдът е отменил наложените им мерки за неотклонение и деветимата чужденци ще бъдат настанени в бежанския лагер в Любимец.


Те бяха предадени на съд за това, че в условията на продължавано престъпление на 29 ноември 2017 г. през неустановен ГКПП на границата на Република България с Република Турция, влезли през границата на страната ни без разрешение на надлежните органи на властта. След нелегалното влизане на територията на Република България иракчаните и сирийците излезли от страната ни и преминали в Румъния на 7 декември м.г. , също без разрешение - престъпление по чл. 279,  ал. 1, във връзка с чл. 26 ал. 1 от НК.
 
На 7 декември м.г.  на българо-румънската граница гранични наряди установили множество следи, оставени от хора с посока на движение към Румъния. Чуждите граждани били задържани от румънски патрул в землището на с. Думбравене и предадени българските власти.
Споразуменията са окончателни и влизат в сила веднага.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди