изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:22 EEST
ЯСНИ СЪПЕРНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ, ИМА ГРУПА НА СМЪРТТА    
Спорт

Станаха ясни съперниците на България в новия турнир под егидата на УЕФА - Лига на нациите. "Лъвовете" се паднаха в група 3 от Дивизия "С", където са още тимовете на Словения, Норвегия и Кипър. Мачовете ще се играят през септември, октомври и ноември 2018 г.



Без съмнение най-вълнуваща изглежда група 1 от Дивизия "А", която отреди един срещу друг да се изправят Германия, Франция и Холандия.

Припомняме, че надпреварата ще се проведе за първи път, като част от отборите, участващи в нея, ще се класират за европейските финали през 2020 година. Победителите от отделни групи ще отидат на полуфинал, където ще се изправят срещу един от спечелилите другите три групи от съответната Дивизия. Победителите от тази фаза ще се срещнат на финал, на който ще определи кой ще се класира за Евро 2020. Важно е да уточним, че ако някои от тимовете са се класирали за финалите на шампионата чрез квалификациите, мястото им в плейофите ще бъде заето от следващия отбор в съответната група.

Целият жребий за Лигата на нациите:

Дивизия "А"

Група 1

Група 2

Група 3

Група 4

Германия

Белгия

Португалия

Испания

Франция

Швейцария

Италия

Англия

Холандия

Исландия

Полша

Хърватия


Дивизия "В"

Група 1

Група 2

Група 3

Група 4

Словакия

Русия

Австрия

Уелс

Украйна 

Швеция

Босна и Херцеговина

Ейре

Чехия

Турция

Северна Ирландия

Дания


Дивизия "С"

Група 1

Група 2

Група 3

Група 4

Шотландия

Унгария

Словения

Румъния

Албания

Гърция

Норвегия

Сърбия

Израел

Финландия

БЪЛГАРИЯ

Черна гора

 

Естония

Кипър

Литва


Дивизия "D"

Група 1

Група 2

Група 3

Група 4

Грузия

Беларус

Азербайджан

Македония

Латвия

Люксембург

Фарьорски о-ви

Армения

Казахстан

Молдова

Малта

Лихтенщайн

Андора

Сан Марино

Косово

Гибралтар


Формат и регламент на Лигата на нациите

УЕФА официално утвърди формата и регламента за провеждането на Лигата на нациите. Новият турнир трябва в голяма степен да замени приятелските мачове между националните отбори и ще им позволи да играе с равни им по класи тимове.

В Лигата на нациите ще участват всички 55 членки на УЕФА. Отборите ще бъдат разделени в четири различни лиги (А, В, С и D), а това ще стане според рейтинга им в края на европейските квалификации за Мондиал 2018.

В Лига „А“ ще играят първите 12 отбора в ранглистата на УЕФА. Следващите 12 тима ще попаднат в Лига „В“. Лига „С“ ще бъде с 15 участника, а Лига „D” ще се състезават 16 тима.

Отборите от първите две лиги ще бъдат разделени в четири групи по три участника. В Лига „С“ ще има една група с три отбора и три с по 4 тима. Лига „D” ще е разделена на четири групи по четири отбора.

Жребият ще бъде теглен на 24 януари 2018 година. Мачовете в групите ще се проведат на разменено гостуване в периода септември-ноември 2018 година.

Победителите в четирите групи на Лига „А“ се класират за финалния стадий, който ще се проведе през юни 2019 година. Този етап ще включва два полуфинала, мач за третото място и финал. Шампионът ще получи специално изработен трофей, който ще бъде представен на жребия в края на януари.

Победителите в групите на лиги „В“, „С“ и „D” ще си спечелят промоция в по-горна дивизия. Най-слабите отбори в „А“, „В“ и „С“ ще изпадат в по-долна лига.

Присъствието на Лигата на нациите ще промени и провеждането на квалификациите за Евро 2020. Те ще започнат през март 2019 година. Заради наличието на 13 страни, които ще са домакини на турнира, нито един отбор няма да печели директно класиране.

Отборите ще бъдат разделени в десет групи от 5 или 6 участника. Първите два отбора от всяка група се класират за Евро 2020. Последните четири участника на европейското първенство ще бъдат определени чрез плейофи.

Те ще бъдат играни между победителите от четирите групи на всяка от лигите на Лигата на нациите. Всяка от „A”, “B”, “C” и “D” ще има собствен плейоф, който ще включва полуфинали и финал. Те ще се играят в един мач. Победителите във финалите ще се класират за Евро 2020.

Ако отбор се е класирал за Евро 2020 чрез квалификациите, мястото му в плейофите на неговата дивизия от Лигата на нациите ще бъде заето от следващия в класирането на съответната лига отбор. Ако дадена лига няма достатъчно отбори за оформяне на плейоф, свободните места ще бъдат попълнени с тимове от следващата по сила дивизия.  https://www.blitz.bg

 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди