изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:10 EEST
НАЕМИТЕ В ДОБРИЧ ГОНЯТ ТЕЗИ ВЪВ ВАРНА    
Новини Наемите на апартаменти в Добрич скочиха близо два пъти за една година и почти стигнаха тези във Варна. Най-много са се качили жилищата в района на болницата и до СУ „П.Р.Славейков”. Там двустайни апартаменти стигнаха рекордните наеми от 400 лева на месец, а тристайните – до 600 лева. Гарсониерите пък се предлагат за по 300 лева.


Търсенето на жилища под наем в Добрич е огромно, но предлагане почти няма. Офертите на „човешки” цени изчезват веднага, твърдят брокери. Щом се появи апартамент под наем, поне десет семейства се записват в рамките на един ден за оглед, без дори да знаят подробности по обзавеждането. Сделка се сключва най-много на втория ден. 
Прилично обзаведена гарсониера върви по 250 лева на месец. Необзаведените гарсониери са по 150 – 180 лева. Само за сравнение, през месец май 2017 г. цената беше 130 лева. Наемите за дву и тристайни апартаменти в широк център се доближават ценово – от 230 до 260 лева. Наемателите винаги търсят обзавеждане – поне с хладилник, пералня, печка и телевизор.
 Има и оферти, макар и малко, които „отлежават” с месеци в агенциите. Това са предимно наемодатели, които предлагат „гробници”, както ги наричат брокерите: мухъл в жилището, зяпнала стара дограма, падащи плочки и шкафове, обзавеждане от времето на прабаба и прадядо, скърцащо легло с щръкнали пружини от матрака. За цялото това „удоволствие” искат наем по 200 лева, което няма кой да им даде.
Собствениците на имоти край морето вече предлагат оферти за сезон 2018. Под наем се дава самостоятелна еднофамилна къщичка на брега на морето, в Бялата лагуна. Застроената площ е 120 кв. м. Първият етаж представлява голяма дневна с кухня, на втория етаж има две спални. Удоволствието на наемателите ще струва по 100 евро на ден. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди