изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:26 EEST
ДОБРУДЖАНСКИ ПСИХОТРИЛЪР БЕ ПРОЖЕКТИРАН НА ФАСАДАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ    
Новини Психотрилър! Труп на баба в мазе и парите й, накараха мъж да убие жена си в Добричко. Съпругата му поискала да го напусне, но той я намушкал 12 пъти с нож. 28-годишната Керанка поиска да напусне съпруга си, но плати с живота си за това. Тя бе намушкана 12 пъти от мъжа си - бивш шампион по културизъм. Името на Керанка, заедно с тези на още 22 жени, бяха прожектирани върху фасадата на Народното събрание от Българския хелзински комитет. Акцията бе по повод дебатите в обществото за Истанбулската конвенция, но от историята й ще ви побелеят косите.



Всичко започва със самоубийството на баща му. През 2011 година, два дни, след като младото семейство Скорчеви сключва брак, Скорчев-старши, уважаван лекар във Варна, е намерен в мъртъв в апартамента си. Бащата е скрил от сина си, че е имал финансови проблеми. Убиецът смята, че той е допринесъл за решението на баща си. Имал е много съдебни дела, заведени срещу него, от които Скорчев-старши го е измъквал. Емил си спомня за баща си с добро, казва, че той е бил добър човек.


Емил и Керанка се оженили през 2011 година. Животът им се стекъл така, че се наложило да се преместят в дома на бабата на мъжа - Еленка в добричкото село Поручик Гешаново. Възрастната жена починала в началото на февруари 2014 година, пише dir.bg



Внукът й и съпругата му обаче решили да скрият тялото на старицата, за да могат да вземат парите й. В мазето на къщата изкопават дупка и слагат кръст. Убиецът споделя, че баба му, както и жена му, са били християнки. Слагат кръст над гроба, правят опело. Всяка сутрин преливат вино. Те не казали на никого, че бабата е починала. Керанка изтеглила 42 413,83 лв. от сметката на баба Еленка, закрила я и през следващите няколко месеца семейството се изолирало напълно от околните, за да не се разбере, че старицата е мъртва. 

Старата жена си отива на 82 години. Емил не си спомня кога точно ѝ е посегнал за последно. Признава, че може би е било точно в деня на смъртта ѝ. Емил е отгледан от баба си Елена, казва, че тя е била най-близкият му човек. Въпреки това обаче ѝ е посягал. Казва, че е нормално, бил агресивен, след което се поправя – не е нормално, били изнервени.
След смъртта на възрастната жена отношенията между Керанка и Емил се обострят. Стават по-изнервени, младата жена се притеснявала да не ги вкарат в затвора. Осем месеца живеят с мисълта, че всеки момент могат да бъдат обвинени в убийство. В селото забелязват, че Елена липсва. Скорчеви казват, че е при роднини, но останалите хора знаят, че тя няма живи роднини. Почва да се навърта и полиция. Младите се изолират, но почват да се побъркват.

Решават да напуснат селото. В продължение на дни не спят. На 21 септември 2014 г. те събрали дрехите си, всички документи, парите на бабата, натоварили всичко в буса си заедно с животните - три маймуни, два териера. Имали котка и улично куче, които пуснали на улицата. Заминават за Варна и обикалят три дни, през които започват да си внушават, че ги преследват едни и същи коли. Смятали да подарят животните и да заминат за Лондон, при брата на Керанка. Стигнали само до гробищата на село Тополи.

 По пътя обаче 28-годишната Керанка споделила със съпруга си, че не може повече да издържа на напрежението и смята да го напусне. Бусът бил спрян малко преди входа на гробищния парк. Жената пуснала двете кучета. В същото време 33-годишният Емил слязъл от колата, отворил багажника и взел ножа, оставен там. Той се наранил пред очите на жена си, крещял, че я обича и не може да допусне да го напусне. 
Керанка се уплашила и хукнала да бяга по алеята. Мъжът й обаче я настигнал и започнал да я налага с юмруци и ритници. Жената крещяла и опитвала да се предпази с ръце и тогава Емил започнал да я ръга с ножа. По-късно съдебните медици ще преброят 12 прободно-прорезни рани с нож по шията, гърдите, корема и ръцете на Керанка. Един от тях, в сънната артерия, се оказва смъртоносен за младата жена. 
В рамките на две минути на тел. 112 са подадени няколко сигнала за кървавия екшън. Пристигналите на място екипи на полицията и "Бърза помощ" трудно стигнали до тялото на жената, тъй като двете кучета не допускали никого наблизо. Емил пък крещял, че ще се самоубие, и успял да се наръга в гърдите с ножа, но бил спасен от лекарите.

Правил е няколко опита в затвора да се самоубие, но все неуспешни, затова и е наричан Безсмъртния Емо. Коментира, че явно му е рано да си отиде, щом не се получава. Обичал съпругата си до смърт, искал да умрат заедно. Едва в затвора разбира, че да се самоубиеш е по-трудно.

Спомня си дните си в реанимацията, как е смятал, че всичко е кошмар и отново се унасял в сън. След като осъзнава, че всичко е реалност, започва с опитите да сложи край на живота си. Близките му са в гроба и той иска да се присъедини към тях. Идват му някои приятели на свиждане, но няма какво да си кажат. Познатите му от спортните зали не могат да повярват какво се е случило. Смята, че жена му е в рая. Вярва в Господ и се е моли да ги прибере при себе си. Вярва, че прошка има, стига да я поиска искрено.

Съдебно-психиатричната и психологична експертиза установи, че 33-годишният мъж, който е бивш шампион по културизъм, страда от шизоидно-личностово заболяване, следствие от редовния прием на анаболи, стероиди и ефедрин. Той е агресивен и предпочита да разрешава възникнали конфликти с насилие. 

Експертите обаче прецениха, че към момента на убийството на Керанка, Скорчев е разбирал действията си и е можел да ръководи постъпките си.
В съда подсъдимият многократно посочваше, че иска да му бъде наложена смъртна присъда заради това, което е извършил. В хода на делото много пъти той повтори, че не иска да живее.
През април 2015 г. Варненският окръжен съд осъди на 25 години затвор Емил Скорчев, но поради съкратеното следствие присъдата бе намалена на 13 години и 4 месеца затвор. 
Няколко месеца по-късно Апелативният съд в морския град измени присъдата на бившия културист, като му даде доживотна присъда. Пак заради съкратения процес тя бе намалена на 25 години затвор. 
На 23 септември 2015 г. Емил Скорчев бе намерен мъртъв в килията си във варненския затвор. Младият мъж бил под постоянно наблюдение, заради множество опити за самоубийство. Въпреки това той използвал всяка възможност да се изолира в спалното помещение в затвора. За опитите си да отнеме живота си той използвал огледалце за бръснене, на което затворниците имат право. Скорчев се заклал със стъклата.

По публикации на Канал 3 и Днес.бг.

Публикациите на НДТ в ndtnews.hopto.org

 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди