изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:31 EET
ДЕЦА С ИЗЯВЕНИ ДАРБИ ПОЛУЧАВАТ СТИПЕНДИИ ОТ ОБЩИНА ДОБРИЧ    
Новини Община Добрич осъществява програма за закрила на деца с изявени дарби. Програмата насърчава творческите, научни и спортни заложби и потребности на учениците чрез еднократно финансово подпомагане или едногодишни стипендии. Вчера бе отчетено, че през 2017 г. е повишен броят на подпомогнатите еднократно ученици с изявени дарби в областта на образованието, културата и спорта – 27 ученици, докато през 2016 г. са подпомогнати 12. С  едногодишни стипендии по Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2017 г. са подпомогнати 5 ученици.

 
Програмата по мерките за закрила на децата с изявени дарби ще бъде отчетена през март, когато се публикува Националната програма и на база на която се изработва Общинската програма, заяви вчера зам.-кметът д-р Емилия Баева. За съжаление, сред децата и техните родители и учители не е много популяризирана тази възможност за подпомагане на техните таланти и изяви, затова до мнозина от тях, въпреки че са носители на златни медали и стойностни награди, не достига информацията, че могат да кандидатстват и да спечелят подпомагане – каза още тя. По Националната програма се допускат стипендии само за деца, които са взели участие в мероприятия, залегнали в националните календари на  Министерствата на образованието и на младежта и спорта.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди