изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-11-26 @ 14:13 EET
С НАД 6 МИЛИОНА ЛЕВА ОБНОВЯВАТ ИЗЦЯЛО ЧЕТИРИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ В ДОБРИЧ    
ОбразованиеПървата работна среща с екипа на проекта „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич“ вече се е провела, съобщиха от общината. Проектът е част от Инвестиционната програма на Добрич и се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ в размер на 6 193 021 лева, а договорът по него бе подписан в края на миналата година.


В рамките на дейностите се предвижда да бъдат изцяло ремонтирани и обновени четири учебни заведения в Добрич – Основно училище "Христо Ботев", Езикова гимназия "Гео Милев", Природо-математическа гимназия "Иван Вазов" и Детска градина № 32 “Зорница”. Вече са ясни конкретните бюджети за отделните учебни заведения – за Езикова гимназия се отпускат 947 хил. 270 лв., за ПМГ „Иван Вазов” – 1млн.853 хил. 970 лв., за ОУ „Христо Ботев” – 1млн. 125 хил. 138 лв. и за ЦДГ №32 – 1млн.110 хил. 879 лв.

За качеството на ремонтите ще следят освен директорите на всяко от учебните заведения и осигурен от общината инвеститорски контрол. Към настоящия момент се подготвят техническите задания във връзка със старта на процедурата по обществените поръчки за избор на изпълнители на ремонтните дейности, уточниха още от кметството.
Дарик радио


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди