изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-10-01 @ 11:16 EEST
МАСИРАНИ ПРОВЕРКИ НА ГОРСКИТЕ СТРАЖАРИ КЪМ СИДП    
Ред и сигурност Масирани проверки за незаконна сеч извършват горските стражари към Североизточно държавно предприятие. В резултат от системния обход и завишения контрол през изминалата седмица са съставени 26 акта и 9 констативни протокола, като са задържани общо 14,78 куб. м дървесина, 10 каруци, автомобил, моторен трион и други инструменти за дърводобив.

На територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП в периода от 22 до 29 януари са извършени 783 проверки.
При акциите в обхвата на ДГС „Варна” горските стражари са конфискували 3,2 куб. м незаконно добити дърва за огрев, две каруци и автомобил. На нарушителите са съставени 4 акта и 4 констативни протокола.
8 акта и 2 констативни протокола са съставени за незаконната сеч на 5 куб. м дърва за огрев в горите на ДЛС „Черни Лом”. Служителите на стопанството са задържали три каруци.
Три каруци са конфискувани и на територията на ДГС „Търговище”, където горските стражари са съставили 6 акта за нерегламентиран добив на 2 куб. м обла дървесина и 0,5 куб. м дърва за огрев.
4 акта са съставени от горските стражари към ДЛС „Паламара”, които при проверките на обекти за добив на дървесина и на автомобили са конфискували 2,78 куб. м дърва за огрев и моторен трион.
За незаконната сеч на 1 куб. м дърва за огрев в ДЛС „Балчик” са съставени 2 акта. Задържани са каруца и инструменти за дърводобив.
Служителите на ДГС „Смядово” са предотвратили нерегламентиран добив на дървесина. Два акта са съставени на нарушителите, от които са конфискувани каруца и 0,3 куб. м дърва за огрев.
Констативни протоколи са съставени при проверки и в горските стопанства на Шумен, Омуртаг и Суворово.
Близо 2500 проверки са извършени от началото на януари. През първия месец на годината са съставени 90 акта по Закона за горите, сочат данните на СИДП, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди