изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:13 EEST
ОТНОВО ЩЕ МОЖЕМ ДА ПОСТАВЯМЕ ЦВЕТЯ НА ПОЧИТ ПРЕД ПАМЕТНАТА ПЛОЧА В СЕЛО ЦАРЕВЕЦ    
Новини Община Добричка планира ремонт на военен паметник „Паметна плоча-Добричка епопея 5-7 септември 1916г.” в село Царевец. Това е част от инициативите, свързани с отбелязването на 100 г. от Първата световна война и участието на България в нея. В момента паметната плоча е на съхранение в кметството на селото, тъй като е сериозно повредена.

 Припомняме на читателите, че  плочата е поставена като почит и признание именно в село Царевец, тъй като негови жители са участвали във войната и през селото са минали руските войни. А за някои от тях – именно тук, в гробищния парк на селото, е приключил земният им път. Кметицата на Царевец Маргарита Стоянова сподели задоволството си от решението на общинското ръководство да задели средства за ремонта на паметната плоча, за който е настоявала. Освен това разказа, че хората от селото се грижат за паметта на погребаните в селото руски войни и ежегодно почистват гробищния парк.
През април и май ще бъде организирано почистване на всички военни паметници, намиращи на територията на Община Добричка.
В рамките на годината ще бъдат организирани изложби, посветени на 100 години от Първата световна война в народните читалища и в училищата на територията на общината. Предвидена е кампания сред учениците за изготвяне на диплянка на тема „Участието на моя род в Първата световна война“ и училищна викторина на тема „Участието на България в Първата световна война“.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди