изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:18 EEST
В ДОБРИЧ СА НАЗНАЧЕНИ ПЪРВИТЕ ДЕТЕГЛЕДАЧИ ПО ПРОЕКТ ЗА РОДИТЕЛСКА ЗАЕТОСТ    
НовиниПървите детегледачи по проект за родителска заетост вече са назначени на работа в Добрич, съобщи директорът на бюрото по труда Васил Сивков. Инициативата се подкрепя от оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".


Общо 12 безработни са кандидатствали да станат детегледачи и всички са одобрени като първите трима вече са сключили трудови договори. Досега осем родители, ползващи дългосрочен отпуск за отглеждане на детето си, са пожелали да се върнат на работа и да продължат кариерното си развитие. Проектът "Родители в заетост" осигурява грижа за най-малките деца - от новородени до петгодишна възраст, които не са записани в детска ясла или градина, допълни директорът на бюрото по труда.
Родителите, които не са заети или не са самонаети при подаване на заявлението за детегледачи, в рамките на проекта ще бъдат включени в дейности по трудово посредничество до четири месеца. Ако в този срок родителите се включат в заетост, участието им в проекта се удължава до година и половина. Набирането на кандидати за детегледачи продължава, за да бъдат напълно удовлетворени нуждите на семействата от наемна грижа за децата, посочи Васил Сивков.
Юлия ХРИСТОВА, БТА
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди