изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:59 EET
Нежната следа в отвличането на Адриан! Това е Здравка, дирижирала прибирането на откупа за Златков    
Новини Здравка Стефанова и гаджето й Георги Джамбазов са заподозрени, че са маркирали мантинелата на магистрала „Тракия“, където бащата на отвлечения Адриан Златков е бил инструктиран да остави сака с откупа, както и че са взели пачките. Заради съвкупност от косвени доказателства двамата заедно с Ивайло Борисов – Ториново, сочен за дясна ръка на Залтко Баретата, и шофьора му Мартин Марков бяха оставени зад решетките като помагачи в отвличането на момчето.

„Налице са доказателства, че в деня на предаването на откупа, само час и нещо преди да бъдат оставени парите, автомобилът, използван от Стефонова и Джамбазов, е пристигнал точно в района, в който е била маркирана мантинелата. Освен това има засечена активност на използваните от тях мобилни телефони в близост до мястото, на което е предаден откупът“, анализира вчера доказателствата по делото съдия Даниела Талева, цитирана от в. „Телеграф“. Със същия автомобил – „Ленд Роувър“, Здравка и Георги, които живеят на семейни начела, са пътували до Сърбия, откъдето са купени СИМ картите и телефоните за преговорите с близките на Адриан. На 8 август 2017 г. от 12:41 до 17:13 часа сръбско време Георги е бил в сръбския Димитровград. Бил заедно с Радослав Радославов, който разказал пред разследващите, че са влизали в магазин за мобилни телефони, част от СИМ картите са били активирани на същата дата и във времето на престоя на Джамбазов в съседната страна. Останалите предплатени карти са били активирани и зареждани на 6 септември от 16:09 до 17:01 часа от Пирот. Отново в същия ден и по това време гаджето на Георги 0 Здравка, е била там. Влязла е в Сърбия с лендроувъра, забелязан до мантинелата на „тракия“. Жената, която е лежала за източване на карти във Франция, напуснала страната в 18:54 часа. По-интересен за разследващите е фактът, че Здравка е влязла в магазин в Пирот, за да зареди СИМ карта.

https://www.blitz.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди