изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:42 EET
ГЕРБ-Добрич отбеляза Световния ден за борба с рака    
ПолитикаОбщинската организация на ПП ГЕРБ в Добрич отбеляза Световния ден за борба с рака – 4 февруари. В инициативите се включиха народният представител Даниела Димитрова, общинският ръководител Красимир Николов, областният координатор на МГЕРБ Живко Желязков, общинските съветници Камелия Койчева и Кина Драгнева, членове на клубовете на Младежи ГЕРБ, Жени ГЕРБ и Старейшини ГЕРБ.


Те направиха обществеността на Добрич съпричастна към каузата като закичиха граждани с розови лентички, символ на борбата с рака. Раздаваха розови балони, както и флаери с информация за мащабите на онкологичните заболявания, както и рисковите фактори за това.
В храм „Свети Георги“ архиерейският наместник иконом Иван Дойчев отслужи молебен за здравето на българския народ. На поканата да се включат в общата молитва се отзоваха управителят на ДКЦ II  д-р Валери Веселинов и членове на Сдружението на жените с онкологични заболявания и техните сподвижници.
Народният представител Даниела Димитрова призова да бъдем съпричастни към болните не само в този ден и пожела здраве на всички.
„Тенденцията е за увеличаване на заболеваемостта и намаляване на възрастовата граница на диагностицираните с онкологични заболявания“, обясни д-р Веселинов. Посочи, че вече има 22-годишна пациентка с рак на гърдата. Той е категоричен, че трябва да има профилактични прегледи, трябва да се прави ехомамография.
За проблема трябва повече да се говори. Много малко хора с онкологични заболявания са готови да споделят, обясни Софка Йорданова – председател на УС на Сдружението на жените с онкологични заболявания и техните сподвижници. Някои дори се притесняват, че  може да загубят работата си. Има нужда и от работа с психолог, смята тя.
ГЕРБ-Добрич


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди