изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:02 EEST
Никос Анастасиадис бе преизбран за президент на Кипър    
Новини Президентът на Кипър Никос Анастасиадис бе преизбран на поста, съобщават информационните агенции. При преброяване на 100 процента от бюлетините той получава 55,99 на сто от гласовете.


Избирателната активност е била 73 процента, по-ниска е от тази на президентските избори през 2013 г., когато бе 83 процента, но е с два процента по-висока в сравнение с първия кръг на изборите тази година.
Никос Анастасиадис от десетилетия е водеща фигура на кипърската политическа сцена, съобщава Асошиейтед прес. Той е лидер на втората по сила политическа партия Демократически сбор (ДИСИ) за период от десет години, като е бил преизбиран пет пъти. Избран бе за депутат през 1981 г. и бе народен представител до 2013 г., когато изпълни своята основна амбиция да стане президент с избирателна подкрепа от 57,4 на сто.
Дългото му председателство на парламентарни групи му позволи да създаде широка мрежа от контакти с чужди политически лидери, което според неговите поддръжници укрепва държавническите му умения. Той смята, че неговата консервативна и насочена към бизнеса позиция помага на икономиката да се възстанови след икономическата криза през 2013 г., която можеше да се сравни само с икономическото свиване, което последва сблъсъците през 1974 г.
Анастасиадис е следвал право в Атинския университет и е получил следдипломна квалификация по морско право от Лондонския университет. Той е женен и има две дъщери.  http://www.bta.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди