изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:01 EEST
ПРЕДПРИЕМАЧИ ЗАЯВИХА В ОБЩИНА ТЕРВЕЛ ПЪРВИТЕ ИНВЕСТИЦИОННИ НАМЕРЕНИЯ ЗА ГОДИНАТА    
Новини В община Тервел предприемачи заявиха първите инвестиционни намерения за 2018 година, съобщават от кметската управа. В село Кочмар дружество ще изгради дестилерия за етерично-маслени култури и складови помещения на площ от 3800 квадратни метра.

Инвеститорът е заявил проект за изменение на подробен устройствен план на имоти, сред които има и парцел, на който общината е съсобственик. Общината възнамерява да подкрепи бизнес начинанието като продаде на частния инвеститор имота след решение на общинския съвет, пояснява заместник-кметът Диана Илиева.
Нова кравеферма ще бъде изградена в село Професор Златарски и вече е издадено разрешение за строеж. Във фермата ще се отглеждат 100 говеда от месодайна порода. Животните ще се отглеждат по открит способ, като ще прекарват във фермата само при неблагоприятни метеорологични условия. Сградата с площ от над 664 квадратни метра ще бъде построена в стопанския двор на селото.
Земеделски производител разширява бизнеса си в село Божан като е поискал предназначението на земеделска нива да бъде променено. В имота с площ от близо три декара ще бъдат вдигнати нови складови помещения за съхраняване на селскостопанска продукция.
Общината също обяви първите си инвестиционни проекти за 2018 година. Вече е издадено разрешение за строеж за реновиране на градския музей. Предстои и изграждането на обреден дом в гробищния парк, допълва Диана Илиева.
Юлия ХРИСТОВА, БТА
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди