изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-10-01 @ 11:38 EEST
РЪСТ НА ДЕТСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ ОТЧИТАТ В ДОБРИЧ    
Ред и сигурност Ръст в броя на кражбите, случаите на бягства от дома, физически и психически тормоз и хулигански прояви отчита за 2017 г. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич. През годината са образувани 55 възпитателни дела, в които е разгледано поведението на 77 тийнейджъри – 25 момичета и 52 момчета.

Възпитателните дела са образувани по преписки на районните прокуратури в Добрич, София, Габрово, Каварна, Балчик и др. Преписки за образуване на възпитателни дела са постъпили и от Първо управление на полицията в Добрич, от няколко училища, както и от сектор „Пътна полиция“. Сред честите противообществени прояви на непълнолетните извършители са и случаите на управление на МПС без шофьорска книжка. За осем от децата Местната комисия е разгледала през годината повече от едно възпитателно дело.  Като чести причини за това специалистите посочват попадане на подрастващите в криминогенна среда, дефицит на внимание от страна на близките, проблеми в общуването. Участие в консултации, обучения и програми, поставяне под възпитателен надзор, забрана за посещение на определени места, са част от наложените  възпитателни мерки, съобщи кореспондентът на Радио Варна в Добрич Петранка Божкова.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди