изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-07-07 @ 03:57 EEST
Ексклузивно в БЛИЦ! Синът на проф. Димитър Зашев разкри истинската причина за смъртта на баща си    
Новини Синът на починалия проф. Димитър Зашев Йосиф Зашев разкри истинската причина за смъртта на баща му. Той уточни пред БЛИЦ, че не е имало никакъв побой и недоумява защо такава информация се разпространява в пространството. "Тъжно ми е, че се пишат такива неща... През декември 2017 г. баща ми Димитър Зашев внезапно получава мозъчен кръвоизлив и бива приет във Военномедицинска Академия.

След 2-месечно интензивно лечение, Димитър издъхна на 1 февруари 2018 г. Беше във ВМА почти 2 месеца, оперираха го 2 пъти, но не издържа и издъхна... Дори не знам защо се говори за побой...", споделя Йосиф пред БЛИЦ.БЛИЦ припомня, че по-рано се появи информация за трагедията от личния профил във Фейсбук преподавателят в Софийския университет Филип Петров. По-късно се появи и версия, че професорът е станал жертва и на друг побой, година по-рано. Той обаче също е бил подведен, става ясно от редактираната му по-късно публикация. "Почина българският философ, преводач и поет проф. Димитър Зашев. Освен многобройните си трудове, които няма как да изброявам, защото и не познавам в детайли, това с което ще бъде запомнен завинаги, е превода на Мартин Хайдегер "Битие и време" на български език. Който е чел нещо от Хайдегер ще знае, че това не е някаква обикновена техническа задача на човек, който познава езика - това е епичен труд сам по себе си.
Мир на праха му.
П.П. Без да съм желал, статията е станала "viral", а по непроверена информация бях написал вероятно невярна причина за трагедията. Просто препредадох думи на човек, който ми го каза, без да имам начин да го проверя. Кой му е казал на него, не знам - развален телефон. До журналистите - не трябваше да ме цитирате - не съм надежден източник. Моля не пускайте веднага статии и репортажи на базата на някаква драсканица на човек във Фейсбук. Това са социалните мрежи, затова проверявайте си информацията от достоверни източници преди да пишете. Може да се изложих много в личен план, но пък има и едно хубаво нещо в случая - името на професора се спомена и се цитираха част от трудовете му. Рядкост е в медиите да се чуе името на хора като Хайдегер и да се рекламират стихосбирки и трудове на български философи", пише Петров.

Проф. Димитър Зашев е роден на 31 юли 1948 г. в София. Завършва Философия в СУ "Св. Климент Охридски" и защитава докторска теза по История на философията в Лайпцигския университет. Преподавател е в катедра "Културология" на СУ, както и в Националната художествена академия по История на естетиката. Автор е на десетки публикации, две философски книги и две стихосбирки.


https://www.blitz.bg


БЛИЦ припомня, че по-рано се появи информация за трагедията от личния профил във Фейсбук преподавателят в Софийския университет Филип Петров. По-късно се появи и версия, че професорът е станал жертва и на друг побой, година по-рано. Той обаче също е бил подведен, става ясно от редактираната му по-късно публикация. "Почина българският философ, преводач и поет проф. Димитър Зашев. Освен многобройните си трудове, които няма как да изброявам, защото и не познавам в детайли, това с което ще бъде запомнен завинаги, е превода на Мартин Хайдегер "Битие и време" на български език. Който е чел нещо от Хайдегер ще знае, че това не е някаква обикновена техническа задача на човек, който познава езика - това е епичен труд сам по себе си. Мир на праха му.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/ekskluzivno-v-blits-sint-na-prof-dimitr-zashev-razkri-istinskata-prichina-za-smrtta-na-bashcha-si_news577246.html 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди