изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:59 EEST
Китайска компания създаде дрон-такси    
Китай Китайската компания EHang проведе тестове на новия си дрон-такси, способен да измине 15 километра при скорост 130 километра в час, съобщава сайтът Verge, цитиран от БТА. Били са направени изпитания с едноместен и с двуместен модел. Петнадесет километра апаратът може да измине само с едно зареждане на акумулатора. При направените тестови полети се доказала безопасността на подобен вид транспорт.


За пръв път безпилотното летящо такси беше представено на изложение през 2016 година. Технологически летящият апарат представлява квадрокоптер с осем електромотора. На всяка стойка има монтирани по две витла, движещи се в различни посоки.



Предполага се, че пасажерът самостоятелно ще ползва подобно такси, като ще избира дестинацията, ще плаща и ще лети. В случай на необходимост може да се пристъпи и към ръчен режим на управление.

Крайната цел на конструкторите е да постигнат времетраене на полета от 23 минути и постигане на дистанция по права линия от 16 километра, която е достатъчна за таксиметрова услуга във всеки мегаполис. dir.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди