изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:47 EEST
ДЕПУТАТИ РЕШИХА ЧИНОВНИЦИТЕ ДА ВЗЕМАТ ПО ДВЕ ЗАПЛАТИ; ЧАКАТ МНЕНИЯ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЗАЩИТЕНА ЗОНА "ЧАИРЯ"    
НовиниНародното събрание прие промени в Закона за държавния служител. Според тях българските държавни служители ще могат да изпълняват длъжност в европейска институция за срок от шест месеца до четири години.  През този период обаче, тези държавни служители ще продължат да получават и заплатата си за предишната длъжност, заемана в България.


*********************
Както НДТ вече писа, в момента тече срокът, в който могат да бъдат давани мотивирани мнения, предложения и становища относно обявяването на защитена зона - местността "Чаиря".
От пресцентъра на областна администрация припомнят, че МОСВ, съгласно разпоредбите на чл. 12 от Закона за биологичното разнообразие, е оповестило вече и има изработен проект на заповед за обявяване на защитена зона за опазване на дивите птици "Чаиря", с идентификационен код BG0002085. Защитената зона е разположена в землищата на с. Методиево и с. Генерал Колево, община Добричка, и с. Пленимир, община Генерал Тошево, област Добрич. Всеки, който проявява интерес, може да види пълния текст на проекта на заповедта, публикуван на Интернет-страницата на екоминистерството -  http://www.moew.government.bg, на Интернет-страницата на Областна администрация - Добрич и е на разположение в административната сграда на РИОСВ - Варна. В едномесечен срок заинтересованите лица могат да представят на министъра на околната среда и водите мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно посочените в проекта на заповед забрани и ограничения на дейности.
НДТ – 8 февруари 2008
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди