изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-07-07 @ 02:23 EEST
Проект на Община Добрич осигурява топъл обяд на социално слаби граждани    
Новини Община Добрич предоставя топъл обяд на 110 социално слаби граждани в изпълнение на проект „Грижа за по–добър живот“, финансиран по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица. Проектът се изпълнява от октомври 2017 и ще продължи до април 2018 г. След това отново ще бъде възобновен.

 Дейностите стартираха от 3 януари миналата година след неговото одобрение и подписан договор за безвъзмездна финансова помощ между Община Добрич и Агенцията за социални подпомагане. В продължение на месеци най – нуждаещите се граждани на Добрич получават топъл обяд и имат възможност да осигурят прехраната си в различните сезони на годината. Целта е да бъдат обхванати повече граждани, които нямат близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи и семейства, получаващи минимални пенсии, както и скитащи и бездомни деца и лица. Предвид идентифицираните потребностите на жителите на Община град Добрич и възможността за предоставяне на топъл обяд в по-продължителен период през месец май 2017 г. Общината в качеството си на партньорска организация-бенефициент подписа промяна в Договора, отразяваща период на предоставяне на услугата до 31.12.2019 г.с  продължителност 17 брой месеци и актуализиран бюджет на обща стойност 130 510,60. лв. По този начин Община Добрич ще продължи да изпълнява този важен проект, който се приема добре и предоставя грижа и внимание към най – уязвимите групи. Той е част от стратегията за социални услуги на Община Добрич за създаване на условия за пълноценно участие в обществения живот на хората в неравностойно положение и с риск от социално изключване, чрез предоставянето на достъпни и качествени социални услуги и грижа.   


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди