изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:30 EEST
ИСМЕТ КЕМАЛ ОТ ЛОМНИЦА ВЕЧЕ Е ФУТБОЛИСТ НА ЦСКА 1948    
Спорт Момче, израснало без родителска грижа и подкрепа, получи шанс за реализация чрез футбола. 17-годишният Исмет смени Дома за настаняване в Добрич... с школата на ЦСКА 1948, а неговата история бе разказана от bTV.

Това е Исмет Гюрсел Кемал. На 17 години, от село Ломница. Момче, което израства без майчина ласка. "Бях на 6 години. Обаче баща ми поради някакви причини постоянно се напиваше, а пък мама нямаше как да издържи просто. И тя си тръгна, отиде си", споделя тийнейджърът.

Когато е на 12, негов преподавател го записва в спортното училище в Добрич. След това попада в отбора на "Добруджа". Но там Исмет е подлаган на системни унижения… "Имаше моменти… те са с бутонки, а аз отивам с някакви маратонки по-скъсани, които не са маркови. И те ми викат: "Виж си маратонките. Какви са тези маратонки? Нямаш ли бутонки? Купи си!", казва Исмет. Трудът му е възнаграден. От седмица тийнейджърът е част от отбора на старшата възраст на ЦСКА 1948. Сега Исмет е щастлив. Има приятели и хора, които не се оглеждат в скъсаните му бутонки, а го подкрепят ежедневно.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.47 секунди