изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:09 EEST
ФЕВРУАРИ В РАБОТИЛНИЦА ЗА ВЪОБРАЖЕНИЕ    
КултураПрез месец февруари „Работилница за въображение“ при ХГ – Добрич предлага за децата и учениците разнообразни занимания. По случай 145 години от гибелта на Апостола на свободата те ще научат повече за живота и революционната дейност на този велик  българин, за произведенията на изкуството, посветени на него, след което ще могат да нарисуват портрет или случка от живота му.


Изложбата „Найден Петков - нежният класик“ ще вдъхнови  децата да сътворят свои интерпретации по картините на големия художник. На стативи в залата всеки ще може да интерпретира по свой начин избраната творба .
Наближава празникът „баба Марта“. В работилницата децата могат да изработят традиционната българска мартеница, с която ще зарадват близките си.
„Майстори на графичните техники“  е изложба, която ще бъде подредена от 15 март. Децата ще имат възможност да се запознаят със същността на графиката и да видят колко много могат да постигнат само с черното и бялото.
От 22 февруари  ни гостува Унгарския културен институт с фотоизложба „Унгарски крепости“, фотографии на Жолт Сабоки. Да рисуват древните исторически сгради е още едно предизвикателство за децата и учениците в нашия град.
Материалите са осигурени от галерията, а всяко едно занимание продължава един астрономически час.
Екип на Художествена галерия - Добрич
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди