изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:29 EEST
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ ОТ ТЕРВЕЛ    
Новини На 6 февруари т.г. Община Тервел обяви обществена поръчка за основен ремонт на главната улица в с. Безмер. През март ще бъде приведено в действие решението на общинския съвет за стартиране на процедура за избор на кредитна институция, която да осигури финансиране на проекта.


 Улицата е дълга почти два километра и представлява част от общински път, неизбираем  за финансиране в проект по Програма за развитие на селските райони. Това принуди общинското ръководство да търси алтернативни източници на финансиране, в случая чрез дългосрочен банков кредит. Офертите на участниците в обществената поръчка за строителство ще бъдат отворени на 9 март.

Четири дружества подадоха оферти за основен ремонт на общинския музей в Тервел. Те кандидатстват за изпълнение на мерки за енергийна ефективност  и основен ремонт на всички външни ограждащи елементи на сградата, както и за направа на нова ел.инсталация. Финансирането е осигурено от Министерски съвет, по искане на Община Тервел и по повод на честването на 1300-годишнината от победата на Хан Тервел над арабските нашественици при Константинопол. Офертите бяха отворени на 7 февруари т.г., като на 8 февруари приключи етапът на предварителното им проучване. Следва оценка на техническите предложения на участниците.

Факт е първият за годината  договор по изпълнението на капиталовата програма за 2018 г. на Община Тервел. Той е с дружество за производство на мебели, което ще изработи тематични кътове за игра на деца в 16 детски групи. Общо 32 къта (по два за група) ще зарадват малчуганите в детските градини в гр. Тервел и големите села в общината. Още 10 комплекта трябва да бъдат направени през 2019 г. за по-малобройните детски групи в малките населени места в общината. Стойността на договора за мебелите е 19 200 лв. с ДДС.

Община Тервел работи по обществена поръчка, която ще бъде организирана в обособени позиции и ще обхваща строителни дейности в селата Орляк (ремонти на здравна служба, кметство и читалище), Жегларци (основен ремонт на клуб на пенсионера), Градница ( ремонт на покрив на джамия) и Тервел (довършване на второстепенна сграда на джамия).

В последната десетдневка на февруари ще бъдат отворени и офертите на кандидатите да строят площад „Хан Тервел“. Настилката ще е от гнайсови плочи върху бетонова основа и циментова замазка. Финансирането е от Министерски съвет по постановление за честването на годишнината от победата на Хан Тервел.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди