изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:25 EEST
Извънредно! Започна ли нова война? ПВО на Сирия свали няколко изтребителя на Израел    
Новини ПВО на Сирия свали няколко самолета на ВВС на Сирия в отговор на атаката по военни обекти на сирийската армия в централната част на Сирия. Това съобщава сирийската информационна агенция САНА, позовавайки се на военен източник.

ПВО на Сирия

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/izvnredno-zapochna-li-nova-voyna-pvo-na-siriya-svali-nyakolko-iztrebitelya-na-izrael_news578092.htmlMLFПВОсвали няколко самолета на ВВС на Сирия в отговор на атаката по военни обекти на сирийската армия в централната част на Сирия. Това съобщава сирийската информационна агенция САНА, позовавайки се на военен източник. „Рано сутринта вражески самолети на Израел отново извършиха агресия, атакувайки военна база в централната част на страната. Нашите системи за ПВО откриха огън и свалиха няколко самолети“, каза източникът. По данни на източника, системите за ПВО на Сирия са изстреляли няколко зенитни ракети.
„Рано сутринта вражески самолети на Израел отново извършиха агресия, атакувайки военна база в централната част на страната. Нашите системи за ПВО откриха огън и свалиха няколко самолети“, каза източникът. По данни на източника, системите за ПВО на Сирия са изстреляли няколко зенитни ракети.
По-рано имаше ескалация на напрежението между Израел и Иран, след като ирански дрон наруши въздушното пространство на еврейската държава и последвал израелски ответен авиоудар по цели на сирийска територия.
Първоначално израелските ВВС са били вдигнати по тревога заради навлизането на ирански дрон през Сирия. Машината е била прехваната от щурмови вертолет, който в последствие я е унищожил, става ясно от информация на израелската телевизия „Ай 24 Нюз”.
В отговор е била организирана операция срещу обект в Сирия, за който в Тел Авив смятат, че се използва от Иран за контрол над разузнавателните безпилотни апарати. Според Джонатан Конрикус от израелското военно ведомство атаката е била съпроводена с „мощен сирийски зенитен огън”, в резултат на който двуместен изтребител F-16 е бил поразен, но се е разбил на собствена територия. Пилотите са успели да катапултират и са в безопасност. Откарани са в болница в стабилно състояние. Изстреляните зенитни ракети са активирали сирените за въздушно нападение в няколко израелски населени пункта близо до границата. По-късно израелски и сирийски източници съобщиха за нови авиоудари в района на столицата Дамаск. Това е един от редките случаи, в които Израел признава участието си в авиоудари на сирийска територия. Повечето от по-ранните атаки бяха насочени срещу членове на групировката „Хизбула”, която активно сътрудничи на режима на Башар ал-Асад.
https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди