изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:59 EET
ВВС на САЩ бомбардирали руски наемници в Сирия    
По света По време на американските въздушни удари срещу войски на Башар Асад в провинция Дейр-ес-Зор са пострадали и руски наемници. Това съобщи CBS, като се позова на свои източници. Става дума за бойци, работещи за частната военна компания „Вагнер“, които се бият на страната на правителствените сили.


Ако се потвърди информацията, че след въздушните удари на САЩ има убити руснаци, то това ще е първият случай на директна конфронтация между американци и руснаци в Сирия.

Според данните на телевизията, руските военни наемници охраняват петролни кладенци в долината на река Ефрат, където и бяха насочени бомбардировките на ВВС на САЩ преди дни. Американците удариха проправителствените сили, когато те се опитаха да напреднат в територия под контрола на подкрепяните от САЩ сирийски опозиционни сили.

След атаката на самолетите, бе съобщено за около 100 жертви от военната част, навлязла в територията на опозиционните сили. Общата численост на този отряд е била 500 души.

Според източници от Пентагона, преди удара американците са предупредили руското командване в Сирия, а оттам са отговорили, че нямат хора в този район. dir.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди