изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:00 EEST
ВИЕЛИЦИ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
Новини Зимата с пълна сила върлува в Добричка област. От няколко часа виелици фучат и трупат сняг и преспи.  Снегопочистващата техника е по пътищата, но пхрактически е безполезна на много места, тъй като навяванията бързо се възстановяват, особено във вътрещността на областта.


Не липсват смелчаци, а единствено неделният ден поне засега спира оживен пътнически поток.
До момента няма информация за затворени пътища, но за предпочитане е да не се пътува и да се чака обещаното спиране на снеговалежа от синоптиците.



На сайта на АПИ информацията е:

  • Движението на МПС през проход "Превала" е задължително с вериги, поради обилен снеговалеж.
  • Движението през проход "Пампорово" се извършва задължително с вериги, поради обилен снеговалеж.
  • Движението по път I-1 Видин – Монтана в посока Монтана е ограничено за МПС над 12 т, поради силни снегонавявания. Без ограничение е движението в посока Видин. Обходен маршрут в посока Монтана: път II-11 Дунавци – Арчар – път III-112 Добри дол – Тополовец - път III-114 Тополовец – Ружинци.
    Ограничено e движението за автомобили над 12 т по път  I-6 ГКПП-Жиленци, поради силен снеговалеж.
  • Ограничено е движението през прохода "Рожен" за МПС над 12 т,  поради снегопочистване.Шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.
  • Временно се ограничава движението на товарни автомобили над 12 тона през прохода "Предел" за снегопочистване. Шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
****
Десет леки коли са закъсали по пътя от Смолян към прохода Превала преди кв. "Езерово" заради обилния снеговалеж, който вече е образувал снежна покривка от 15 см. Шофьорите се оплакаха, че пътят е непочистен и заледен, съобщава БНР. Ограничено е движението за превозни средства над 12 тона през проходите "Рожен", "Котленски", Превала и Предела, и по пътя Якоруда - Юндола заради снегопочистване, съобщават от Пътната агенция. От там съветват шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, и да карат със съобразена скорост и повишено внимание.

https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди