изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:24 EET
НОВИНИ ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА    
СпортНОВИНИ ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА


ИВЕЛИН ПОПОВ ПРЕМИНА В РУБИН

Националът Ивелин Попов премина под наем в Рубин. Както се очакваше, футболист №1 на България за 2017 година беше преотстъпен до лятото от Спартак (Москва) на тима от Казан. Двата клуба официално потвърдиха новината. Условията по сделката са следните: Рубин няма да плаща за самия наем, а освен това ще покрие само 1/3 от заплатата на Попов. В договора не фигурира клауза, която позволява на казанци да задържат Попето след края на сезона.

Ивелин подписа със Спартак през 2015 година, като тогава руският гранд плати за него на Кубан 6 млн. евро. Българинът помогна за спечелването на дълго чаканата титла от "червено-белите" през миналия сезон, а в началото на този добави към колекцията си и Суперкупата на Русия. Макар че беше титуляр в някои от дербитата в руското първенство, както и в трите домакинства на Спартак в груповата фаза на Шампионската лига, Попов нерядко оставаше на резервната скамейка. Старши треньорът Масимо Карера използваше българина на различни позиции и понякога го натоварваше с предимно дефанзивни функции. Родният халф записа общо 13 мача в Премиер лигата през сезона, но в тях не отбеляза гол и не направи асистенция. Общо във всички турнира бившият футболист на Литекс, Газиантепспор и Кубан записа 21 мача и едно завършващо подаване.

Привличането на капитана на Андерлехт Софиан Хани, който играе на същия пост, както и възстановяването на руския национал Роман Зобнин бяха ясен знак, че Спартак няма да има нужда от Попов през пролетта. Пред него имаше вариант да премине в Динамо (Москва), а освен това се говореше за преговори с италианския Удинезе, но в крайна сметка 30-годишният българин избра Рубин.

Вчера футболистите на старши треньора Курбан Бердиев заминаха на лгер в Испания, на който ще изиграят контроли срещу норвежките Сарпсборг 08 (15 февруари), Волеренга (18 февруари), Лилестрьом (21 февруари) и Розенборг (25 гевруари). Попов веднага ще се присъедини към новите си съотборници. Рубин е на 11-о място във временното класиране с едва 23 точки (6 победи, 5 равенства и 9 загуби). Отборът изпитва големи проблеми в офанзивен план и това накара Бердиев да поиска от клубното ръководство да привлече Ивелин Попов.

В Казан рязко смениха трансферната си политика и от началото на година се разделиха с най-скъпоплатените си чужденци - Ян Мвила, Рубен Рочина, Максим Лестиен и Моритц Бауер. Тръгна си и още един легионер - Мийо Цакташ, а се очаква скоро да разтрогне и бившият халф на Арсенал и Барселона Алекс Сонг.

Трансферите по оста Рубин - Спартак могат да продължат в следващите дни, защото се очаква шампионите да вземат левия бек на казанци Елмир Набиулин. Спартак се интересуваше и от Фьодор Кудряшов, но до сделка не се стигна.

Дебютът на Ивелин Попов за тима от столицата на Татарстан ще е на 2 март при гостуването на Анжи. Любопитното е, че първият му мач на "Казан Арена" ще е срещу Спартак на 18 март.

 

ГУАРДИОЛА: ДЕ БРОЙНЕ ЗАСЛУЖАВА "ЗЛАТНАТА ТОПКА"

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е изключително доволен от представянето на Кевин де Бройне и го нареди сред футболистите, които имат реален шанс да спрат хегемонията на Лионел Меси и Кристиано Роналдо в класацията за "Златната топка". Според каталунския специалист, халфът притежава качествата да се превърне в най-добрия футболист в света. "Де Бройне наистина играе на нивото на претендент за "Златната топка". За да я спечели обаче, трябва да завоюва много трофеи, най-вече Шампионската лига. Ако вземем за пример мача с Лестър (в него белгиецът направи 3 асистенции), е трудно да намерим някой по-добър от него. А това не е отделен случай, той играе по този начин през целия сезон", сподели Пеп.

Де Бройне е в основата на блестящото представяне на Сити през настоящата кампания в Премиър лийг. Белгиецът има 7 гола и 14 асистенции в Премиър лийг, а "гражданите" натрупаха преднина от 16 точки пред втория Манчестър Юнайтед.

Наскоро Де Бройне подписа нов договор, който ще го задържи на "Етихад Стейдиъм" до 2023 година.

 

КРИСТИАНО: ПСЖ Е ОТБОР С ОТЛИЧНИ ФУТБОЛИСТИ

Суперзвездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо прибави поредно отличие за изминалия сезон 2016/17. Португалецът получи награда от медията Goal 50 за най-добър футболист в Европа за посочения сезон. Победителят беше определен след гласуване на редакторите на Goal 50 от 38 различни страни. “Предстои ни мач срещу отбор с отлични футболисти. Уважаваме много ПСЖ. Неведнъж обаче сме показвали, че Реал (Мадрид) притежава силен и задружен колектив. Имаме солиден опит в Шампионската лига. Знаем, че трябва да сме много концентрирани и да направим два много добри мача”, сподели CR7. “Аз винаги се стремя да съм на най-високо ниво, но понякога нещата не се получават. Опитът ме е научил, че винаги трябва да продължиш да се трудиш, за да постигнеш целите си”, призна той. Кристиано говори и за предстоящото Световно първенство в Русия: “Знаем, че Португалия не е фаворит. За мен фаворитите са Испания, Германия, Франция, Аржентина и Бразилия”.

 

БАРСА ИГРА СЛАБО И ЗАГУБИ ТОЧКИ У ДОМА

Лидерът в Примера Барселона изненадващо не успя да надвие Хетафе в домакински мач от 23-ия кръг, игран на "Камп Ноу", който завърши 0:0. Лионел Меси и компания предложиха много постна продукция и поставиха антирекорд през първото полувреме, след като не отправиха нито един точен удар. Грешната стъпка на каталунците позволи на Атлетико (Мадрид) да мечтае за шампионската титла. "Дюшекчиите" вече са на седем точки от челната позиция. Актуалният шампион Реал (Мадрид) е на 17 точки и с мач по-малко. Срещата беше наблюдавана на живо от родната футболна легенда Христо Стоичков.

Двубоят започна с висока преса на гостите. Марк-Андре тер Стеген направи ефектен финт срещу Анхел още в първата минута. "Лос кулес" трудно организираха играта си, а кастилският тим действаше със самочувствие. В 13-ата Йери Мина сбърка подаване и даде начало на опасна контра за Хетафе. Серхио Бускетс се върна бързо и направи много важен шпагат, за да пресече наглед голово подаване към Амат Н’Диайе. Каталунците атакуваха предимно отляво с Жорди Алба, но неговите подавания назад в повечето случаи не намираха желания адресат. В 32-ата минута "блаугранас" създадоха първото си сносно положение пред вратата на Висенте Гуаита. В 40-ата Коутиньо загуби владението и с едно подаване се появи отлична възможност за гол. Анхел Родригес се изправи срещу Йери Мина и шутира от дъгата - много близо до гредата в корнер. В 44-ата Луис Суарес опъна мрежата, но при вдигнат флаг за засада. Уругваецът реагира бурно, а повторенията показаха, че засадата я има. Като цяло момчетата от мадридското предградие играха по-силно през първата част и създадоха по-добрите голови възможности. Барселона приключи първото полувреме без точен удар към вратата в домакински мач от Примера за първи път от 21 април 2012 година - срещу Реал (Мадрид).

През второто полувреме барселонци се посъбудиха, но отново им липсваше креативност в атака. Гостите се прибраха плътно и се опълчиха максимално на своя съперник. Първият шут към вратата на Хетафе се появи в 50-ата минута, когато Коутиньо не затрудни Гуаита. В 56-ата Алба проби отляво, насочи към дъгата, където Алкасер асистира на Луис Суарес, а мигновеният изстрел на Лучо не беше достатъчно точен. Повторенията показаха, че може би има засада на уругваеца, пропусната от страничния рефер. Две минути по-късно Коутиньо завъртя много добре топката към далечния ъгъл - стражът Гуаита плонжира и изби. В 61-ата Тер Стеген взе грешното решение, беше преодолян от Анхел Родригес, но Йери Мина затвори нападателя. В 62-ата Валверде реагира с двойна смяна. Възстановеният Усман Дембеле замени Алкасер, а Иниеста влезе вместо Коутиньо. В 70-ата Иниеста показа част от магията си, финтирайки защитник на аутлинията. Подаването с външен фалц не намери негов съотборник. В 75-ата Меси центрира от статично положение, Йери Мина се пребори за топката, но ударът му с глава беше прекалено слаб. Две минути по-късно колумбийският защитник се извиси при корнер, стреля към десния ъгъл на вратаря, а топката облиза гредата от външната страна. В 91-ата Дембеле центрира отдясно, Луис Суарес стреля опасно с глава - вратарят изби с ръка над гредата.

В крайна сметка Барселона изпусна две точки в един мач, който ще иска бързо да забрави. Момчетата на Валверде за първи път от началото на годината ще имат цяла седмица преди следващата среща. Идната събота каталунците гостуват на Ейбар точно преди първия 1/8-финал в Шампионската лига срещу Челси.

 

ПРОМЕНИ В СЪСТАВА НА МИЛАН ЗА СБЛЪСЪКА С ЛУДОГОРЕЦ

Старши треньорът на Милан Дженаро Гатузо обмисля доста промени в състава си за гостуването на "росонерите" в Разград. Причината за тези рокади изглежда логична, като се има предвид сгъстеният цикъл, в който миланският гранд навлиза в идните седмици. "Червено-черните" имат пред себе си гостуване в България, домакинство на Сампдория, отново сблъсък с Лудогорец, гостуване на Рома, реванш с Лацио от турнира за Купата на Италия и дерби с Интер. Толкова много мачове и все през три дни. Старши треньорът на Милан не е от специалистите, които правят много промени в стартовата си единадесеторка, но добре осъзнава натовареността, на която футболистите му едва ли ще издържат.

Ето защо се очаква в центъра на терена да бъде дадена почивка на Билия и Бонавентура, създали много добър тандем в последно време. Минути в Разград ще получат Матео Мусакио и Фабио Борини, които рядко попадат сред титулярите на Милан в шампионата на Италия. Атаката пък ще бъде водена от Андре Силва. Португалецът има шест попадения за “росонерите” в евротурнирите. Въпреки че изпитва доста трудности в Серия "А", Силва бележи доста в Европа, където защитата на повечето отбори не е толкова сгъстена, колкото в калчото.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди