изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:20 EEST
НОВИНИ ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА    
СпортНОВИНИ ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА



ЧЕЛСИ СЕ ВЪРНА НА ПОБЕДНИЯ ПЪТ И ИЗМЕСТИ ТОТНЪМ ОТ ТОП 4
Отборът на Челси постигна първа победа от 20 януари насам, след като разгроми последния в класирането Уест Бромич с 3:0 в двубой от 27-ия кръг на Премиър лийг. С успеха, дошъл след попадения на Еден Азар (25, 71) и Виктор Моузес (63), лондончани се изкачиха на четвъртата позиция с 53 точки, като изместиха Тотнъм. Воденият от мениджъра Антонио Конте тим е само на три точки от втория в класирането Манчестър Юнайтед. В същото време Уест Бромич остана последен с едва 20 точки.
Голямата новина около двубоя беше включването на новото попълнение на Челси Оливие Жиру в стартовия състав. Мениджърът Антонио Конте извърши четири промени спрямо състава, който загуби унизително с 1:4 от Уотфорд, като сред поставените на скамейката бе и капитанът Гари Кейхил.
Двубоят започна с много силна игра на гостите, които понесоха тежка кадрова загуба в 3-ата минута, когато  нападателят Даниел Стъридж се контузи и беше заменен от Джей Родригес. В 10-ата минута ужасяваща грешка на отбраната на Челси едва не доведе до откриване на резултата в полза на “дроздовете”. Виктор Моузес се опита да върне топката с глава на вратаря Тибо Куртоа, но тя попадна в краката на Джей Родригес, който обаче стреля прибързано и неточно, въпреки че имаше огромно пространство да напредне и да се опита да порази целта. Челси вдигна оборотите и също стигна до отличен шанс да поведе, но Оливие Жиру не успя да се възползва от подаването на Азар и стреля слабо в тялото на вратаря Фостър. Само две минути по-късно обаче резултатът на “Стамфорд Бридж” беше открит след ново взаимодействие между французина и белгиеца, като този път в ролята на асистент влезе Жиру, а Азар беше безкомпромисен от близка дистанция. До края на полувремето двата отбора не спряха да се атакуват, но гостите, въпреки доброто начало, така и не успяваха да затруднят сериозно Куртоа и двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 в полза на домакините.
През втората част отбраната на Челси отново се пропука, като в 56-ата минута Куртоа спаси “сините” от сигурно попадение, когато Хосе Саломон Рондон успя да открадне топката от защитата на домакините в наказателното поле и да стреля. След последвалия ъглов удар защитникът Джони Евънс стреля опасно с глава към далечния ъгъл, но топката мина встрани от вратата. Половин час преди края на редовното време в игра за Челси се появи Алваро Мората, който замени Жиру. В 63-ата минута Челси стигна до втори гол чрез Виктор Моузес. Той нахлу в наказателното поле и потърси Сеск Фабрегас. Испанският национал се опита технично да продължи топката към Мората, но тя рикошира в крак на защитник и се върна при Моузес, който отблизо прониза вратата на Уест Бромич. Пет минути по-късно се стигна до идентична ситуация, като този път Моузес се опита да изненада Фостър с изстрел, но вратарят на Уест Бромич спаси. В 70-ата минута обаче Фостър беше безпомощен. Мората подаде на Азар на границата на наказателното поле, белгиецът преодоля защитник в червено и отправи неспасяем удар към близката греда.
Уест Бромич не се предаде въпреки негативния резултат и продължи да играе открито, което пък отваряше пространства пред нападателите в синьо. В 87-ата минута резервата Вилиан беше близо до четвърти гол, но вместо да стреля, той потърси Фабрегас и в крайна сметка се стигна само до ъглов удар. До края Челси намали оборотите в очакване на последния съдийски сигнал, съумя да опази мрежата си суха и добави три точки към актива си.


КИЕЛИНИ: ХАРИ КЕЙН Е НА НИВОТО НА МЕСИ И РОНАЛДО
Опитният бранител на Ювентус Джорджо Киелини засипа със суперлативи голмайстора на Тотнъм Хари Кейн, който късно вчера се изправи срещу него в първи сблъсък от 1/8-финалите на Шампионската лига. Според 33-годишния италианец Кейн е на нивото на Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Неймар, като е много вероятно английският национал скоро да премине в по-голям клуб. "Кейн вече е сред най-елитните играчи в света. Той е на нивото на най-добрите - Меси, Роналдо и Неймар. Той е от играчите, които са незаменими, и съм сигурен, че Тотнъм ще направи всичко възможно да го задържи. В момента обаче ситуацията е такава, че дори не можеш и да гадаеш за цената на един играч. Има четири или пет клуба, които ще платят каквото е нужно, за да вземат този, който им трябва. Кейн е звездата на Тотнъм, но те не са на това ниво само заради един играч. Отборът е силен във всяка позиция. Те са много организирани и играят един за друг. Знаем, че трябва да дадем най-доброто от себе си и в двата мача, но сме готови за предизвикателството", заяви Киелини.

КРОТОНЕ ПРЕКРАТИ ДОГОВОРА НА АЛЕКСАНДЪР ТОНЕВ
Договорът на българския национал Александър Тонев с елитния италиански Кротоне е бил прекратен вчера, обявиха официално от клуба, без да посочват мотиви. Решението е изненадващо, тъй като Тонев беше основен играч на тима в началото на сезона, а интерес към него не липсваше по време на зимния трансферен прозорец, но от Кротоне така и не го пуснаха никъде.
От Кротоне съобщиха и за раздялата с още двама футболисти, които не влизат в плановете на треньора Валтер Дзенга. Това са Аристотелес Ромеро и Казим Сулич, които бяха пратени под наем в Словения.

НЕЙМАР СИ ТАТУИРА ТРОФЕЯ ОТ ШАМПИОНСКАТА ЛИГА
Бразилската звезда на Пари Сен Жермен Неймар намери време и за нова татуировка в навечерието на сблъсъка с Реал (Мадрид) на 14 февруари от програмата на 1/8-финалите в Шампионската лига. Най-скъпият футболист до момента си татуира трофея от най-престижната клубна надпревара на Стария континент, който е печелил с бившия си клуб Барселона. За да не забрави никога паметното събитие, бразилецът е поръчал да му татуират и датата 06.06.2015 година, когато Барса победи Ювентус с 3:1 в Берлин и триумфира за пети и последен засега път в Шампионската лига.


ШЧЕСНИ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВА ОТ КОНКУРЕНЦИЯТА НА БУФОН
Джонатан Барнет, който представлява вратаря Войчех Шчесни, заяви в прав текст пред ‘’Тутоспорт’’, че полякът се чувства отлично в Ювентус и обожава клуба. Талантливият страж се върна на резервната скамейка на “бианконерите” за сметка на Джанлуиджи Буфон, но това в никакъв случай не го притеснява. “Войчех обожава Ювентус и феновете. Ако Буфон преподпише, за нас това няма да представлява никакъв проблем. Юве направи срахотна сделка, привличайки Шчесни на такава цена. Със сигурност ще стане един от най-добрите вратари в света”, завърши Барнет, който представлява и Гарет Бейл.

ПОРТУГАЛИЯ ПОБЕДИ ИСПАНИЯ И СПЕЧЕЛИ ЕВРОПЕЙСКАТА ТИТЛА ПО ФУТЗАЛ
Португалия спечели европейската титла по футзал за първи път, след като на финала в Любляна победи Испания с 3:2 след продължения. Голямата звезда на този спорт в момента Рикардиньо откри резултата с попадение още в първата минута, но испанците обърнаха развоя на мача с попадения на Марк Толря и Анхел Веласко Лин в 19-ата и в 38-ата минута. С попадения на Бруну Коелю в 39-ата минута и след това в 50-ата португалците стигнаха до успеха. Това е първа титла за тях в този формат на първенството, който е наложен през 1996 година. През 2010 година те имаха участие на финал, но тогава загубиха от същия съперник.
Испанците реално са рекордьори по брой титли, като са вдигали купата през 1996, 2001, 2005, 2007, 2010, 2012 и през 2016 година. Също така те имат в актива си един сребърен и два бронзови медала. Бронзовите медали сега бяха спечелени от отбора на Русия, който надви Казахстан с 1:0 с попадение на Едер Лима в 29-ата минута.
Звездата на португалците Рикардиньо беше избран за най-добър състезател на турнира, носител на „Златната обувка” със 7 попадиния, а също така и логично в идеалния отбор на турнира.

КРИСТИАНО: ПСЖ Е ОТБОР С ОТЛИЧНИ ФУТБОЛИСТИ
Суперзвездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо прибави поредно отличие за изминалия сезон 2016/17. Португалецът получи награда от медията Goal 50 за най-добър футболист в Европа за посочения сезон. Победителят беше определен след гласуване на редакторите на Goal 50 от 38 различни страни. “Предстои ни мач срещу отбор с отлични футболисти. Уважаваме много ПСЖ. Неведнъж обаче сме показвали, че Реал (Мадрид) притежава силен и задружен колектив. Имаме солиден опит в Шампионската лига. Знаем, че трябва да сме много концентрирани и да направим два много добри мача”, сподели CR7. “Аз винаги се стремя да съм на най-високо ниво, но понякога нещата не се получават. Опитът ме е научил, че винаги трябва да продължиш да се трудиш, за да постигнеш целите си”, призна той. Кристиано говори и за предстоящото Световно първенство в Русия: “Знаем, че Португалия не е фаворит. За мен фаворитите са Испания, Германия, Франция, Аржентина и Бразилия”.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди