изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:33 EEST
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В ЦЕНТЪРА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И СОЦИАЛНА ИНТЕГРАЦИЯ В КРУШАРИ    
Новини Ден на отворените врати организира вчера Центърът за рехабилитация и социална интеграция в Крушари. На своеобразното чаено парти гостуваха членове от пенсионерски клуб „Здравец”. Пред дамите бяха представени възможностите, които центърът предлага за социално включване, психологическа помощ и подкрепа, както и модулите по трудотерапия.

Най-голям интерес сред гостенките предизвикаха представените  възможности за физиотерапия и медицинска грижа.  ЦСРИ – Крушари ползва базата на закрития Дневен център за деца с увреждания. Помещенията са отлично обзаведени и оборудвани. В тях се предоставя възможност за работа както с деца, така и с възрастни. Просторна и добре оборудвани са залата за лечебна гимнастика, медицинският кабинет, ателието за трудотерапия. През 2018 г. общинското ръководство планира закупуването на още специализирана техника, която да посрещне нуждите на все по-нарастващия брой потребители. Планирането на конкретните дейности е съобразено с потребностите на потребителите. Услугите в Центъра се ползват срещу заплащане, размерът на който е уговорен в нарочна Тарифа, но практика до момента показва, че таксата рядко надвишава седем-осем лева на месец.
Екипът на ЦСРИ ще организира още такива инициативи, в които да се включат възрастни хора от другите населени места. Транспортът от и до дома на потребител с увреждания, зависим от чужда помощ,  се осигурява от и за сметка на община Крушари.
Радио Добруджа
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди