изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:40 EEST
ЖЪЛТОТО ЗЕМНО КУЧЕ ДОЙДЕ ВЪВ ВУМ    
Светска клюкаВчера група студенти от Висше училище по мениджмънт (ВУМ) организираха посрещане на Годината на жълтото земно куче. От новия семестър във ВУМ Добрич се обучават четирима студенти от Китай, които бяха инициатори на празненството. Младите хора направиха презентация за начина на празнуване на Китайската Нова Година и за традициите и обичаите, свързани с празнуването.



На гостите бе показано и видео, което демонстрира как се отбелязва празникът. Студентите бяха приготвили и малка почерпка с чай и традиционни китайски сладки. Събитието бе посетено от студенти и служители на ВУМ, както и от гости, които успяха да се докоснат до китайската култура.



Нова Година е един от най-честваните празници в Китай. Обикновено празненствата са изключително пищни и продължават две седмици. Традиционно всичко се украсява в червено, а подаръците често са червени пликове с „пари за късмет“.
Тази година е поредната, в която ВУМ посреща студенти от Китай. От друга страна, висшето училище е изградило партньорство, което позволява студенти от България да учат безплатно във водещия Университет по счетоводство и финанси – Ликсин в Шангхай.



В допълнение, студенти от висшето училище всяка година правят учебни пътувания до далечната страна. В рамките на тези пътувания, те се срещат с лидери на големи компании, които споделят ценен опит и дават полезни съвети. През изминалата учебна година студенти от MBA програмата посетиха Университет по икономика и бизнес  (Capital University of Economics and Business) в Пекин, където правиха съвместни бизнес проекти с местните студенти.




 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди