изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:53 EEST
Държавните турнири по тенис в зала ще се проведат в Албена    
Спорт  В две последователни седмици Албена ще бъде домакин на държавни турнири по тенис в зала, които са от календара на Българската федерация по тенис и носят точки за националната ранглиста. На 17 и 18 февруари бяха квалификациите при юношите и девойките до 16 години, а от 19 до 22 февруари са срещите от основната схема.За турнира са заявени 68 участници.


            Веднага след това стартира и държавния турнир за състезатели до 18-годишна възраст с над 50 тенисисти. На 22 и 23 са квалификациите, а от 24 до 26 февруари са срещите от основните схеми при юношите и девойките. Тенис двубоите ще се проведат в спортната зала до хотел Добруджа, като всички любители на тениса в региона ще имат възможност безплатно да се насладят на майсторството на участниците. Сред тях има и национални състезатели, които през последните години добиха голям опит и спечелиха престижни турнири у нас и в чужбина, които ги изведоха до челните места на европейската ранглиста.
            Припомняме Ви, че преди година в Албена бяха излъчени националните шампиони в зала до 16 г. През тази година сезонът на открито ще стартира в края на март, а тенис календарът включва множество състезания за различни възрастови групи и нива, кампове на групи от Русия, Германия, Австрия и България. В ход е подготовката и за най-голямото тенис събитие у нас при юношите и девойките  в края на май, когато страната ни за първи път ще домакинства на турнир от календара на ТенисЕвропа, който е от най-високата първа категория. Гостите на Албена вече резервират своята семейна тенис ваканция за предстоящия сезон.

Яна КИРИЛОВА

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди