изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:55 EET
НИКОЛАЙ КАМОВ: БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БЕДНАТА И НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА    
НовиниБСП не изпълни нищо от обещанията пред хората си. България е най-бедната и най-корумпираната държава в Европа. За тези две “най” някой трябва да говори. Затова първият въпрос, който ще задам на БСП по време на дебатите в пленарна зала, ще бъде – какви основания ще ми предложите, за да гласувам “против” този вот?


Това каза пред Агенция “Фокус” Николай Камов, лидер на Политическо движение “Социалдемократи” и депутат от Коалиция за България, помолен да коментира изразената по-рано днес от неговата партия позиция, че ще подкрепи искания от опозиция вот на недоверие. Камов напомни, че вече две години застъпва подобна позиция. “За съжаление в областта на корупцията, не само по официални оценки, а по мнение на будната част от българските граждани правителството е зле. Цялото държавно управление е пропито от корупция. Елементи от управляващата коалиция – г-н Доган, открито и цинично си заявяват, че това е европейска практика. Това дава основание и на мен, и на моята партия да бъдем категорични в решението си”, допълни лидерът на ПД “Социалдемократи”.

ФИДЕЛ КАСТРО КАЗА СБОГОМ
Фидел Кастро се отказа от поста председател на Държавния съвет на Куба, съобщи БТА, като се позова на публикация в днешния брой на вестник "Гранма".
Лидерът на кубинската революция заемаше този пост от момента на неговото създаване през 1976 г. Кастро не се е появявал публично от 19 месеца, припомня агенция “Ройтерс”. Той се е оттеглил и от поста главнокомандващ на кубинската армия. Отново има спекулации за здравословното му състояние.
"Нямам претенции и няма да приема - повтарям - нямам претенции и няма да приема поста председател на Държавния съвет и главнокомандващ", заявява Фидел Кастро в писмо, публикувано в партийния официоз. "Изпълнявах това достойно задължение в продължение на много години. Дойде моментът да бъде избрано ново ръководство", пише кубинският лидер в отворено писмо, под което стои саморъчният му подпис.
В неделя парламентът на Куба има планирано заседание, на което да избере нов държавен глава. Мнозина анализатори предвиждаха, че за пръв път от почти половин век това може да не е Фидел.
След като Фидел Кастро беше подложен на чревна операция и временно предаде властта на брат си през юли 2006 г., Раул Кастро насърчи провеждането на дебат сред кубинците относно неефективността на кубинската комунистическа система и мерките за нейното подобряване.
НДТ – 19 февруари 2008 г.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди