изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:47 EEST
АКЦИЯ ЗА СПАСЯВАНЕ НА БЕЗДОМНИ МЪЖЕ    
ОбществоСоциалната група „Майките в Добрич” подхвана акция за набиране на хранителни продукти и спално бельо за бездомните мъже от Фондация „Ръка за помощ”.  Месец март се очертава да е критичин за оцеляването на хората в приюта. Хранителните продукти са на привършване, одеялата и спалното бельо вече са за изхвърляне. На няколко места в Добрич са поставени касички за набиране на средства.


След апела на ръководителя на приюта Александър Иванов, веднага една от майките в групата – Бистра Григорова, е съдействала фирма „Корнер” ООД  да дари хавлии и чаршафи за Център за временно настаняване към организацията. Друга от майките - Тоня Матева, лично е дарила хранителни продукти за Центъра за временно настаняване.
Представители на ГЕРБ – Добрич са занесли нови чаршафи и хранителни продукти. „Рафтовете започнаха да се пълнят и вече сме по-спокойни за зимния период” - коментира Александър Иванов.
В Центъра за временно настаняване към Фондация „Ръка за помощ” са настанени щестима мъже, колкото е капацитетът на приюта. Най-възрастният бездомник е на 73 години. 10 години той е живял без лична карта и благодарение на служителите от приюта, вече има не само документ за самоличност, но е и одобрен за настаняване в Дома за стари хора в курорта „Свети Константин и Елена”.
В Центъра се приемат предимно мъже, защото в основната си част бездомниците са от мъжки пол, обяснява Александър Иванов. Другата причина е липса на място, тъй като центърът разполага само с едно спално помещение. Обитателите трябва да спазват строги правила, като едно от тях изрично забранява употребата на алкохол. Бездомниците спазват тази забрана, защото тяхното поведение се наблюдава с видеокамери. НДТ
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди